Het Kijkwoordenboek van Vos en Haas, een bundel vol nieuwe woorden

Woorden uitleggen met behulp van zes geweldige verhalen over Vos en Haas. En dan ook nog de geweldige tekeningen van Thé Tjong-Khing erbij. Nieuwe woorden leren is nog nooit zo leuk geweest met het Het Kijkwoordenboek van Vos en Haas!

Het kijkwoordenboek van Vos en Haas

Meer dan 250 woorden

Het eerste dat mij opvalt is dat het Het Kijkwoordenboek van Vos en Haas een groot en dik boek is. Daar moeten vast een hoop woorden in staan. En dat blijkt ook. Op de achterkant staat dat er meer dan 250 woorden op een eenvoudige manier worden uitgelegd. Een hoop om te ontdekken. En dat ontdekken doe je door eerst het verhaal te lezen. Zes verhalen met dus meer dan die 250 woorden die je kan ontdekken. Een echt kijkwoordenboek.

allemaal letters
Het kijkwoordenboek van Vos en Haas

Zes verhalen met dikgedrukte woorden

Vos en Haas beleven zes verhalen die heel herkenbaar zijn voor alle kinderen. Van appels tot reizen en van kunst naar gasten. Zes verschillende verhalen met elk een andere hoofdrolspeler. Tijdens het lezen kom je grotere, dikgedrukte woorden tegen. Deze woorden vind je na het verhaal onder elkaar met een uitleg eronder. Je kan er voorkiezen om bij elk woord na de uitleg de bladeren of aan het einde de woorden te bespreken. Isabel wil eerst het verhaal lezen, terwijl Joshua graag elk woord wil weten. Grappig hoe verschillend ze hierin zijn.

Het kijkwoordenboek van Vos en Haas handig voor in de klas

Wanneer je voor de klas staat en woorden graag wil uitleggen is Het kijkwoordenboek van Vos en Haas ideaal. Natuurlijk staan niet alle woorden erin, maar omdat het voor de kinderen herkenbare verhalen zijn, zijn de woorden makkelijker te begrijpen. Vooral bij kleuters blijven woorden op deze manier beter hangen. Vooral omdat er bij veel woorden ook een plaatje staat. Het heet niet voor niks Kijkwoordenboek. Maar wil je geen woorden uitleggen dan zijn de verhalen alsnog geweldig om voor te lezen!

Het kijkwoordenboek van Vos en Haas

Tekeningen om over te praten

De tekeningen zijn geweldig in Het kijkwoordenboek van Vos en Haas. Doordat het boek zo lekker groot is en sommige tekeningen over twee bladzijdes zijn verdeeld, kan je goed bespreken wat je ziet. Mijn kinderen praten graag over de tekeningen. Het gebeurd weleens dat ik midden in mijn verhaal wordt onderbroken omdat ze iets willen vertellen over de tekening. Kijken en bespreken wat er allemaal te zien is vinden ze heerlijk. En er is ook een hoop te zien!

Dit boek ligt naast Isabel haar bed en elke avond lees ik er uit voor. Natuurlijk vergeten wij de plaatjes er niet bij. Het is een fijn boek om uit te lezen en voor leerkrachten een fijn boek om in te klas te hebben.

Specificaties Het kijkwoordenboek van Vos en Haas

Auteur: Sylvia Vanden Heede | Illustrator: Thé Tjong-Khing | Uitgever: lannoo | mei 2020 | 9789401465892 | 120 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Het kijkwoordenboek van Vos en Haas
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.