Vakantieplanning met boeken en een goede verzekering!

De zomer komt eraan en dat betekent dat het tijd is om je vakantieplannen met boeken te maken. Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke reis naar het buitenland of een ontspannende vakantie dichter bij huis. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden om je reis soepel te laten verlopen. In dit artikel bespreken we de voorbereiding van je vakantie, inclusief autoverzekering. En uiteraard hoe je “bibliotheek” boeken kunt gebruiken om je kinderen te betrekken bij het voorbereiden van je reis.

vakantieplanning met autoverzekering en boeken over je reis
Image by Veer Chudasama from Pixabay

Autoverzekering

Als je van plan bent om met de auto te reizen, is het belangrijk om te controleren of je autoverzekering up-to-date is. Dit betekent niet alleen dat je een geldige verzekering moet hebben, maar ook dat je voldoende dekking hebt voor eventuele ongevallen of schade. Het is een goed idee om contact op te nemen met je verzekeraar en te bespreken welke dekking je nodig hebt voor je reis. Vergeet niet in je vakantieplanning om te controleren of je auto een geldige APK-keuring heeft en of je een geldig rijbewijs hebt.
Neem je bijvoorbeeld bibliotheekboeken mee dan zijn deze bij de meeste autoverzekeringen verzekerd mocht er onderweg wat gebeuren. Dat is toch fijn om te weten.

Vakantieplanning

Wanneer je je vakantie plant, zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je beslissen waar je naartoe wilt gaan en hoelang je wilt blijven. Als je naar het buitenland gaat, moet je ook nagaan of er bepaalde reisdocumenten of vaccinaties vereist zijn. Het is ook een goed idee om te onderzoeken welke activiteiten er beschikbaar zijn op je bestemming en welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken. Dit kan je helpen om je dagen in te plannen en ervoor te zorgen dat je het meeste uit je reis haalt.

vakantieplanning met autoverzekering en boeken over je reis. Kinderboeken huren bij de bibliotheek voor je vakantie met kinderen.
Image by Aline Dassel from Pixabay

Bibliotheekboeken – vast onderdeel vakantieplanning met boeken

Een geweldige manier om je kinderen te betrekken bij het voorbereiden van je reis is door gebruik te maken van bibliotheekboeken. Er zijn veel boeken beschikbaar die speciaal zijn geschreven voor kinderen en die hen kunnen helpen om meer te weten te komen over verschillende bestemmingen. Hiermee kunnen ze zich goed voorbereiden op de reis en kunnen ze zelfs suggesties doen over welke plaatsen ze graag willen bezoeken. Bovendien kunnen deze boeken ook helpen om hun interesse in geschiedenis, cultuur en andere onderwerpen te stimuleren.

Een vast onderdeel van onze eigen vakantieplanning is dan ook om naar de bibliotheek te gaan en daar leuke boeken te zoeken. Dat kunnen boeken zijn van een favoriete schrijver of boekenserie die we lezen. Maar ook juist boeken over ons vakantieland of soort vakantie die we gaan doen. Wist je trouwens dat je in de zomerperiode de boeken voor 6 weken kunt huren in plaats van 3 weken?! Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je zorgvuldig met de boeken omgaat. Ga je een dag op stap naar het strand bijvoorbeeld, dan is het handiger om de boeken te bewaren in je accomodatie/tent/caravan etc.

Kinderboeken over reizen, flora en fauna voor op vakantie

Er zijn veel prachtige kinderboeken die zich afspelen op vakantiebestemmingen, die de flora en fauna van die gebieden verkennen, of verhalen vertellen die zich daar afspelen. Hieronder hebben we een paar kinderboeken op een rijtje gezet die perfect zijn om te lezen tijdens de vakantie. Neem een bezoek aan een boekenwinkel of bibliotheek dus zeker mee in je vakantieplanning met boeken voor kinderen!

 1. Hotel Habbekrats en Camping Cruel, een terugkeer naar Hellevorst; Hotel Habbekrats was mijn eerste welkom in het plaatsje Hellevorst. Een plek waar gruwels en plezier hand in hand gaan. In het hotel was het mysterie van een moord de rode draad wat tot een zeer spannende climax kwam. De kleurrijke bewoners en bezoekers van het hotel vertelden hun verhaal. In Camping Cruel stappen we uit de luxe van een hotel, en rollen we zo naar tentjes en een knisperend kampvuur. Wederom is de camping weer kleurrijke bewoners en bezoekers rijk die ons hun verhaal vertellen.
 2. Mister Oscar op vakantie; Samen gaan ze op reis, en ze willen vrienden gaan bezoeken. Maar eerst moeten ze natuurlijk hun koffer inpakken! Hun vrienden zijn op allerlei verschillende plekken op vakantie: op een camping op het platteland, in de bergen om te skiën, in de stad en op het strand.
  De kinderen die het boek lezen worden meegenomen op reis!
 3. Kasteel in zicht; Het is een boek vol weetjes, verhalen en mooie, functionele illustraties. Want wist je dat Maria Callas haar honden in Kasteel de Haar heeft leren zingen? Offe… dat Hendrik van Oranja-Nassau aan de kant van de Spanjaarden vocht tegen zijn neef van Frederik Hendrik van Oranje? En welke spoken ‘wonen’ er eigenlijk op de verschillende kastelen? Nee, nou ik wel. Net gelezen, in Kasteel in Zicht!

Nog meer leuke titels voor op reis:

Maar er zijn nog veel meer gave boeken voor de vakantie.

 • Onder dezelfde hemel
 • Dit is onze wereld
 • Pippa’s eiland
 • Juf Roos gaat op vakantie
 • Met opa door Europa
 • 500 wereld Roadtrips
 • Ik ga op reis en neem mee

Met zoektermen als vakantie, camping, hotel, in de bergen, aan zee of in de jungle vind je nog veel meer leuke kinderboeken op onze boekenblog.

vakantieplanning met autoverzekering en boeken over je reis. Kinderboeken huren bij de bibliotheek voor je vakantie met kinderen. ijsje, prentenboek voor de zomer

Vakantieplanning met boeken samenvatting

Een vakantieplanning met boeken kan wat werk kosten. Maar als je voorbereiding goed is kun je er zeker van zijn dat je reis soepel verloopt. Zorg ervoor dat je autoverzekering up-to-date is. En dat je alle nodige documenten en vaccinaties hebt als je naar het buitenland reist. Gebruik bibliotheekboeken of gekochte boeken om je kinderen te betrekken bij de voorbereidingen. Met leuke boeken komen ze meer te weten over de bestemming die je gaat bezoeken. Op deze manier is iedereen er klaar voor om te genieten van een onvergetelijke vakantie.

Welke boeken neem jij mee op vakantie?

vakantieplanning en boeken

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer3
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.