Voor altijd, een verhaal over de cirkel van het leven 

Voor altijd is een beeldboek voor kinderen dat uitnodigt tot praten over verlies en nieuw leven. Het is een verhaal over genieten van de natuur, het gezinsleven, en over afscheid nemen. Soms staat er een afbeelding op de pagina en soms meerdere als een soort stripverhaal. Een grote oude boom staat centraal. Daar kun je een schommel in hangen, onder picknicken, samen in lezen, of je erin verstoppen als je je kamer moet opruimen.

Over een meisje en haar papa 

De boom is het middelpunt van fijne momenten in Voor altijd, in alle seizoenen van het jaar en van het leven. Maar dan wordt het winter en het meisje wordt ziek.. Papa moet de boom om hakken om het huis te kunnen verwarmen, een noodzakelijk kwaad. Hij zegt er niks over. Wat een teleurstelling dus als het meisje daar achter komt als ze weer beter is.. Maar gelukkig vindt ze in de lente een kastanje. Die plant ze. Er groeit een nieuwe boom en jaren later loopt er een jongen door de tuin. Zijn mama, inmiddels geen meisje meer, hangt een schommel op. Zo kan haar zoontje weer heerlijk zwieren, klimmen en schuilen in de boom.

Voor altijd

Voor altijd, voor kinderen vanaf drie jaar

Iris Boter heeft met Voor altijd een mooi boek geschreven en geïllustreerd. Ze heeft de kunstacademie gedaan en heeft al meer dan honderd boeken geïllustreerd en tientallen boeken geschreven, zowel voor kinderen als volwassenen. Zoals De zoete zusjes. Voor altijd is haar nieuwste boek, waarbij ze werd geïnspireerd door haar neefje. Het is leuk om samen te lezen of zelfstandig als kinderen ouder zijn. Bijvoorbeeld om oog te hebben voor allerlei emoties zoals hoop, blijdschap en verdriet. Het boek is niet helemaal eigentijds, omdat er alleen warmte in huis komt door een houtkachel. Maar het verhaal in zijn geheel en de thema’s zijn mooi. Het is een fijn lief boekje. 

Specificaties Voor altijd 

Tekst en illustraties: Iris Boter | Uitgeverij: Leopold | November 2022 | 40 blz | 9789025884369 | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5

Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.