Luidruchtige dieren – een geluidenboek voor leergierige kleintjes

Wat zijn nou eigenlijk de meest luidruchtige dieren in het dierenrijk? Als je een rondje loopt in de dierentuin of op de kinderboerderij hoor je er altijd wel een paar dieren bovenuit. Een papegaai bijvoorbeeld. Wat kan die hard krijsen! In dit interactieve geluidenboek hoor je de meest luidruchtige dieren. Waaronder de papegaai en de leeuw. Voor kinderen vanaf 1 jaar een leuk en leerzaam boekje.

hoofd

Druk en luister

Geluidenboekjes zijn eigenlijk altijd leuk voor jonge kinderen. En geluiden van dieren vooral. Al op jonge leeftijd willen kinderen graag geluiden nadoen. Dit is goed voor hun spraak -en taalontwikkeling. Iedere ouder doet vaak volop zijn best om het goed voor te doen. De eend zegt kwak en de hond zegt woef. Maar wat is nou bijvoorbeeld een heel moeilijk dierengeluid? De olifant! Die trompettert er op los, maar niemand die het na kan doen. Maar we kunnen nu goed gaan oefenen, want de eerste bladzijde in het boek met luidruchtige dieren is voor de olifant! Dat vinden we leuk.

En zo zijn er nog vijf dieren te vinden in dit interactieve boekje. Waaronder de eend, leeuw en papegaai. Extra leuk is het om de geluiden te tellen. Van 1 t/m 6 geluiden. Brullen, krijsen en blaffen. Tel maar mee!  Leuk en leerzaam voor jonge kinderen.

Luidruchtige dieren: een stevig kartonboek

Het boek is gemaakt van stevig karton. Met heel veel vrolijke kleuren. En het heeft tabs die makkelijk vast te pakken zijn voor kinderen. Bij elk dier ook een klein verhaaltje. Een olifant stampt op de grond terwijl ze met water spuit. Leuk om samen te bladeren en lezen. Kinderen drukken natuurlijk graag eindeloos op de knopjes. Dus het is net of je in de dierentuin woont. En de papegaai krijst maar liefst zes keer achter elkaar!

Gemakkelijk vast te pakken tabs waarmee kleintjes zelf de bladzijden om kunnen slaan

Verschillende dieren en geluiden waarmee kleintjes kunnen leren tellen

Leuke afbeeldingen om dieren te benoemen en van alles te beschrijven

Een leuk cadeau-idee voor bijvoorbeeld kinderen van 1 of 2 jaar oud. Niet alleen de standaard dieren, maar ook de luidruchtige olifant en papegaai staan erin! Probeer ze maar eens na te doen. Kun je ook zo brullen als een leeuw?

Luidruchtige dieren

Specificaties Luidruchtige Dieren

Uitgeverij Veltman | Oorspronkelijke titel: Press and Play – Noisy Animals | Redactie: Sally Beets | Vertaling: Ellen Hosmar/Vitataal | 9789048318872 | februari 2021 | 12 pagina’s | Meer informatie vraag je bij je lokale boekhandel, of kijk hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.