Ik hou echt niet van de winter – vriendschap in de winter

Brrr…. de winter kan heel koud zijn! ‘Ik hou echt niet van de winter’, is iets dat ik mensen regelmatig hoor zeggen. Maar andere mensen houden juist enorm van dit seizoen. De twee eekhoorns in dit boek denken totaal anders over de winter. Maar zou hun vriendschap de winter wel overleven?

Ik hou echt niet van de winter

Koud, koud, koud: ik hou echt niet van de winter!

Tim en Tijn zijn de beste vriendjes – ze doen alles samen. Totdat er op een dag een droog, bruin blaadje op de grond valt…
Tim is boos! Als de blaadjes van de bomen vallen, wordt het winter. En Tim houdt ECHT niet van de winter. Brrrrr!
Maar Tijn is dolblij! Tijn is GEK op de winter – de sneeuw, de kou, alles! Heerlijk!
Kunnen vriendjes die zo verschillend zijn wel vriendjes blijven? Echt! Ze houden niet allebei van de winter, maar er is iets waar ze allebei wel van houden: elkaar. En niets is zo belangrijk als beste vriendjes zijn.

Ik hou echt niet van de winter

Allebei een favoriet seizoen

Ik weet zeker dat de kinderen in mijn kleuterklas dit een heel grappig boek zullen vinden. De twee eekhoorns, die eigenlijk de beste vrienden zijn, maar zo anders over iets kunnen denken. Dit geeft een mooie kans om het hier met de kinderen over te hebben: kun je wel vrienden zijn als je zo anders bent? In de klas hebben wij het weleens over de verschillen tussen kinderen, maar vooral over hun overeenkomsten. Want je hebt vaak meer raakvlakken dan je denkt! Tim en Tijn denken heel anders over de winter, maar vinden elkaar toch heel leuk.
Het boek ‘Ik hou echt niet van de winter’ is ook leuk om het met de kinderen te hebben over de verschillende seizoenen. Wat hoort dan eigenlijk bij de winter, en wat hoort meer bij de zomer? Genoeg aanknooppunten dus om met dit boek heerlijk aan de slag te gaan in de klas.

Vrolijke, grappige illustraties

Ik denk dat ik vast wel mag verklappen dat het gewoon weer goed komt tussen de twee vrienden. Dat maakt dit boek Ik hou echt niet van de winter tot een heerlijk boek om voor te lezen, lekker vrolijk. Eerst heel gezellig, dan is er even een probleem, maar samen komen ze er toch weer uit. Zo kunnen kinderen als je dit boek voor het slapen gaan voorleest, toch met een gerust hart gaan slapen. De illustraties zijn in dit boek echt in het oog springend. Heel vrolijk en kleurrijk, juist heel licht. En de tekeningen zijn ook nog eens heel grappig, vooral als je kijkt hoe de eekhoorn die niet van de winter houdt, dit seizoen meemaakt.
Deze winter weet ik dus wel welk boek meegaat naar de klas!

Specificaties ‘Ik hou echt niet van de winter’

Auteur: Fiona Barker | Illustraties: Christine Pym | Vertaling: Ellen Hosmar | Uitgeverij: Veltman Uitgevers | 9789048320394 | 14 oktober 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Ik hou echt niet van de winter
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.