Kleine Karels Tekenclub. Een nieuwe serie van Dav Pilkey.

Kleine Karels Tekenclub. Het kon niet uitblijven! Een speciaal boek van Dav Pilkey, nu met Kleine Karel in de hoofdrol. Wij waren al bekend met de serie Dog Man. Heerlijke hilarische strips, voor alle leeftijden. Met daarbij een heerlijke rol voor kleine Karel, de zoon van Karel. Kleine Karels Tekenclub dus. En hoe is deze eerste strip van Kleine Karel? Leuk, fascinerend en leerzaam volgens mijn dochter (8).

voorkant volledig Kleine Karels Tekenclub

Kleine Karel uit Dog Man

In ons gezin zijn we al een tijdje bekend met de serie Dog Man. Het is echt een hilarische strip. Ook ik moet er vaak hard om lachen. Kleine Karel is de gekloonde zoon van Karel uit de serie Dog Man. Karel is een slechte kat die niet zo slim is. Kleine Karel is een lief kereltje die het beste voor heeft, ook met zijn vader. Memorabel vind ik nog steeds de strip waarin hij continu vraagt aan zijn vader Waarom? Voor veel ouders een bekende situatie. Het kon dan ook niet uitblijven dat er over kleine Karel een eigen serie zou komen. Kleine Karels Tekenclub dus. De serie Dog Man bestaat inmiddels uit 10 boeken. Dav Pilkey is ook de bedenker van Kapitein Onderbroek. Dat vinden mijn kinderen net zo hilarisch. Ik vind die serie wat minder. Dog Man kan ik ook zelf echt wel heerlijk om lachen.

Tekenclub?

Door de titel dachten mijn dochter en ik dat er in Kleine Karels Tekenclub dingen stonden waardoor je leert goed te tekenen. Het bleek net iets anders. Want kleine Karel geeft wel les, maar aan kleine kikkers. De kleine kikkers zijn de kinderen van Flippie, die ook figureerde in Dog Man. Kleine Karel leert, samen met kikkervisje Mollie, de rest van de kikkervisjes hoe ze zelf strips kunnen tekenen.

Uiteindelijk leer je er natuurlijk zelf ook wat van. Als ouder is het natuurlijk ook weer op een subtiele manier een les, dat kinderen gewoon doen wat hen goed lijkt. Terwijl je als ouders het soms graag anders zou zien. Ze laten zich niet beïnvloeden. Of ze begrijpen je gewoon op een leuke manier helemaal verkeerd. Want kinderen nemen woorden soms echt letterlijk. Dat brengt Dav Pilkey op een hilarische manier in beeld. Ook weer in deze nieuwe strip Kleine Karels Tekenclub.

Wat leren we dan van Kleine Karels Tekenclub?

Dat je altijd moet beginnen met een voorproefje bijvoorbeeld, van eerst je lievelingsfiguur tekenen. Het maakt niet uit wat je verhaal is, je kan van alles een strip maken. Dat is de les die je uit kleine Karels Tekenclub kan leren. Daarnaast zijn het wederom hilarische verhalen. Flippie probeert zijn kinderen op een bepaalde manier te beïnvloeden. Hij wil dat ze prachtige en lieve strips maken. Hij is teleurgesteld over de strips die ze maken. Het gaat vooral over moord, poep en pies en dood. Hij heeft zijn hoop gevestigd op zijn lieve dochter. Die blijkt een lieve strip gemaakt te hebben me als titel De lieve kleine schattige wolk DES DOODS! Kortom, Kleine Karels Tekenclub is net zo hilarisch als Dog Man. Wij kijken nu al uit naar het volgende deel!

Specificaties Kleine Karels Tekenclub

Uitgever: Condor | Auteur: Dav Pilkey | Vertaald door Tjibbe Veldkamp | april 2021 | 9789493189294 | 176 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier.

voorkant enkel Kleine Karels Tekenclub
footer5 Kleine Karels Tekenclub
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.