Bravelands the outsider – een eerste deel in een spannende reeks

Van bestsellerauteur Erin Hunter, bekend van de Warrior Cats seriedelen: een nieuwe, geweldige serie over wilde dieren die zich afspeelt op de Afrikaanse vlakte. Bravelands! Een leeuwenwelp, verbannen uit zijn troep. Een jonge baviaan, ontevreden met zijn rang en lotsbestemming. Een jonge olifant met een gave, doodsbang dat haar toekomstvisioen uitkomt. Door een speling van het lot komen deze drie dieren bij elkaar en instinctief weten ze dat ze elkaar kunnen vertrouwen. Hoewel ze nog jong en onervaren zijn, moeten ze de poten ineenslaan om de vrede tussen de wilde dieren te bewaren, wanneer de rust ruw wordt verstoord door moord, list en bedrog.

Bravelands

Geen Warrior Cats in een bos. Maar wilde dieren op de savanne. Binnen 5 bladzijden ben ik al helemaal in het verhaal van de Bravelands. Het allesomvattende gebied waar graseeters, vleeseters en aaseters leven. We volgen meerdere verhaallijnen zoals dat ook een beetje was in Warrior Cats, maar nu vanuit het perspectief van een paar dieren tegelijk. 3 verhaallijnen die door elkaar lopen. 3 dieren die allemaal een outsider zijn in hun familie hoe zal dat aflopen?

tekening savanne afrika

Fier en Doorn

We hebben het welpenjong dat getuige is van een gruwelijk gevecht om het leiderschap van de troep. Het gaat er niet eerlijk aan toe en hij weet te ontsnappen.
Fier het welpenjong wordt opgenomen in een troep bavianen. Hij is een echte outsider in Bravelands een leeuw die opgevoed wordt door bavianen. Hier lezen we ook vanuit het perspectief vanuit Doorn. Een baviaan van 6 jaar. Hij wil graag een koppel worden met een Hoogblad meisje maar zal dan zelf ook eerst een Hoogblad moeten worden. Hier zijn 3 gevaarlijke proeven voor bedacht. Zal het hem lukken om dezelfde status te halen?
Als kroonblad, de leider van de troep bavianen tijdens een duel met een hyena komt te overlijden vertrekt Fier om zich te bewijzen. Sommige bavianen willen hem niet namelijk want hij is immers een gevaarlijke leeuw. Hij gaat op zoek naar de troep hyena’s om wraak te nemen en ze voor altijd weg te jagen, maar zal hem dat lukken?

Sky

Ook is daar het olifantenmeisje van 12 jaar dat visioenen krijgt. Haar oma is Oppermoeder van alle dieren in de Bravelands. Gezamenlijk trekken ze naar de grote vergadering. Daar laat haar oma haar helpen met het lezen van botten die gieren verzamelen. Er is namelijk een grote regel in Bravelands: alleen doden om te overleven. Gieren vliegen hoog door de lucht en kunnen aan de restanten van de kadavers ruiken of het wel een goede dood is geweest. Bij twijfel vliegen zij een bot naar Oppermoeder die de botten kan lezen om te zien hoe een dier is komen te overlijden. De taak van de Oppermoeder is daarnaast ook nog om geschillen tussen dieren op de savanne op te lossen. Als Sky een visioen krijgt moet ze haar familie weten te overtuigen van de waarheid hiervan. Zal haar dit lukken of blijkt ze een outsider te zijn?

Lion King maar toch anders

Het begin deed mij heel erg aan de Lion King denken. De savanne, wilde dieren, een leeuwenjong dat zijn vader verliest en in zijn eentje vlucht. En dan de bavianen en de hyena’s.
Dat helpt mij overigens wel om heel goed in het verhaal te komen en het levendig in mijn hoofd te zien. Voor het eerste begin dan, want al gauw krijgt het verhaal zulke wendingen dat het verhaal veel beter in elkaar zit als ik mijn eigen fantasiebeelden erbij gebruik.

Alle drie de hoofdpersonages gaan hun eigen strijd aan met het verleden en de toekomst. Maar toch lijkt het allemaal met elkaar verweven te zijn een grote verandering in de Bravelands.

Een heerlijk boek dat ik zelf in 3 dagen heb uitgelezen. Het einde is abrupt met veel vragen, maar gelukkig ligt het volgende deel al te wachten. Daar ga ik dus maar snel in verder lezen.

de outsider erin hunter

Een boek dat volledig gelijk is qua spanning aan die van de Warrior Cats. Daar zijn al heel veel delen van verschenen. Van de serie Bravelands zijn 6 delen verschenen.

Specificaties Bravelands the outsider

Auteur: Erin Hunter | Uitgeverij Fantoom | Vertaling Saskia Martens | 789059245075 | mei 2018 | 341 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofdfoto
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.