Verwoest me, een eerste novelle in de Touching Juliette serie

‘Eenzaamheid is een oude vriendin, die in de spiegel naast je staat, je in de ogen kijkt en je uitdaagt je leven zonder haar te leiden. Het lukt je niet de woorden te vinden om tegen jezelf te vechten, om tegen de woorden te vechten die schreeuwen dat je niet genoeg bent nooit genoeg nooit nee nooit genoeg. Eenzaamheid is een bittere, akelige metgezellin. Soms laat ze je maar niet los.’ ~ Fragment uit Verwoest me.

hoofd verwoest me

Touching Julliete serie deel 1,5

Verwoest me is deel 1,5 van de Touching Juliette boekenserie. Het is een novelle én een omkeerboek. Echt heel gaaf wat mij betreft. Deze novelle geeft namelijk een kijkje vanuit Warner. Een door mij geliefd personage vanuit het eerste boek. Als je het boek omkeert is daar de novelle van Versplinter me en dit is deel 2,5 en weer vanuit een ander karakter geschreven.

Verwoest me bevat een geweldige kijk in het leven, en hoofd van Warner. Hoe hij is opgevoed, waarom hij bepaalde keuzes heeft gemaakt in deel 1. Zijn redenen van zijn obsessie naar Juliette worden duidelijker. Ook bevat het een uitgebreide kijk in het belangrijke en kenmerkende dagboekje van Juliette en krijg je de eerste 2 ongecorrigeerde hoofdstukken van boek 2. Tahereh Mafi laat met deze novelle zien dat ze haar wereld van Touching Juliette op diverse manieren kan vertellen en vorm kan geven. En dat ze heerlijk kan schrijven. Ik kan kort en krachtig zijn: wat een geweldige novelle! Wil je geen spoilers? Dan is het tot hier voldoende om deze review te lezen. Verder zal ik mijn spoilers mild houden maar krijg je wel iets meer van het verhaal mee bij de synopsis.

schutblad

Verwoest me synopsis

Terug op de basis van Sector 45 is Warner, de meedogenloze leider van Sector 45, aan het herstellen van zijn bijna dodelijke schotwond. Na de ontsnapping van enkele van zijn soldaten plus Juliette moet hij er alles aan doen om zijn gezag terug te krijgen. En ook om de beginnende opstand onder de bewoners van Sector 45 te onderdrukken. Maar zijn obsessie voor Juliette wordt met de dag groter en het wordt zijn hoogste prioriteit om haar te vinden. Als Warners vader, de opperbevelhebber van Het Herstel, op de basis arriveert om de fouten van zijn zoon te corrigeren, wordt duidelijk dat hij hele andere plannen heeft voor Juliette. Plannen die Warner simpelweg niet kan toestaan. Het fascinerende en alles onthullende boek Verwoest me is deel 1,5 uit de Touching Juliette-trilogie. Het speelt zich af na Vrees me en voor Breek me en wordt volledig verteld vanuit het perspectief van Warner.

proloog

Zinderend intens

Ik was al onder de indruk van het eerste deel van deze boekenserie maar met dit deel is mijn liefde alleen maar meer gegroeid. Tahereh Mafi laat met deze korte novelle goed zien hoe sterk ze is als auteur. De kenmerkende Juliette en de manier van schrijven die hierbij past, past niet in Verwoest me. Want dit is Warner zijn verhaal. Geen doorgestreepte zinnen, veel minder explosieve beeldspraak met filosofische inslag. Maar net zo zinderend intens wat mij betreft. Mafi weet iets te doen met gevoelens en emoties.

Ze weet bepaalde verlangens zo goed te grijpen en verwoorden. Ook is haar palet van emoties en gevoelens zo groot, het is voor mij echt een feestje wat dat betreft. Ik omarm elke soort emotie namelijk en probeer hierin de nuances te voelen en op te zoeken. De karakters uit haar boeken ervaren ook veel emoties en gevoelens en de nuances die hierin te vinden zijn. Verschillende fases van bijvoorbeeld boosheid, verdriet, liefde, eenzaamheid, overleven, het komt in diverse prachtige kleuren voorbij.

Heel even maar kan ik nadenken over de pijn, maar dan word ik erdoor overspoeld.

Blz 30

verwoest me

Verlangen

Verlangen is wel de hoofdemotie van Warner. Zijn verlangen naar acceptatie vanuit zijn vader. Verlangen naar orde en reinheid. Verlangen naar Juliette. En het verlangen naar positief geprikkeld en uitgedaagd worden. En een maatje waarbij hij zichzelf kan en mag zijn. Verlangen is mooi en sterk. Het is zeer krachtig en kan een goede drijfveer zijn in het leven. Maar pas op, de grens naar verwoesting is dun en het balanceren op die grens is bijna onontkoombaar. Maar ga je over de grens dan ligt veelal verwoesting te wachten. Verwoest me is dus qua titel prachtig gekozen wat mij betreft.

De titels zijn wat lastig uit elkaar te houden omdat ze zo op elkaar lijken. Maar ik begin het steeds meer te snappen. Deel 1, Vrees me, dat draait echt om de angst nog van Juliette. Maar ook de angsten van anderen. Angst voor anderen of zichzelf. Angst roept ook bepaalde verlangens op en dan komen we weer terug bij die dunne grens van verlangen en verwoesten. De stap naar Breek me, het volgende hoofddeel, is dan ook logisch. En prachtig verwerkt in deze novelle.

We stelden ons tevreden met de plotwendingen die de koers van onze levens verlegden.

Blz 71

Ik wil meer

Warner is mijn boekencrush momenteel. Al vanuit het eerste boek. Toen vielen mij al dingen op en dit deel bevestigen die dingen. Ik hoop dat er voor hem en Juliette nog een romance kan gaan plaatsvinden. De vormgeving van Verwoest me is wederom prachtig. Waar de hoofdboeken een geopend oog hebben, zo hebben de novelles een dicht oog op de cover. Naast Warner zijn verhaal krijg je ook inzicht in Juliette haar dagboekje. Ik ben oprecht fan van de wereld die Tahereh Mafi gemaakt heeft en elke keer meer laat groeien. En gelukkig is er nog veel meer van.

Touching Juliette Serie

In volgorde van de serie. Dit was eerst een trilogie maar er is gelukkig veel meer van verschenen! De novelles zijn verhalen vanuit andere oogpunten van karakters uit het verhaal. Deze zijn een mooie aanvulling maar niet noodzakelijk. Alhoewel het een zeer aangename gelaagdheid aan de serie toevoegt.

touching juliette

Specificaties Verwoest me

Auteur: Tahereh Mafi | Vertaald door Merel Leene | Uitgever Blossom Books | Mei 2015 | 9789020679892 | Dit deel van de novelle bevat 148 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.