Spetter Spat en Slaap lekker, leespret met je baby

Lezen begint op schoot, niet op school! De boeken van Oogappel zorgen gelukkig voor een onvergetelijke eerste boekenbeleving thuis. Maar waarom zou je al beginnen met voorlezen aan je baby? Babyboeken stimuleren de verbeelding en ze creëren een fijne interactie tussen volwassene en baby. In de serie ‘Baby ziet‘, heb je nu gelukkig weer extra boeken. Namelijk Slaap lekker en Spetter spat

Slaap lekker, met glanzende elementjes

Met dit boekje maak je je samen met je baby en het kleine konijntje klaar om naar bed te gaan. De contrasterende kleuren in Slaap lekker zijn zeer geschikt voor babyogen. Daarom spreekt het zwart-witte boekje baby’s aan en vermaakt het hen. Het verhaal gaat over een konijntje dat overdag gaat fietsen, dan gaat eten en daarna in bad gaat. Als het bedtijd is, wordt er eerst nog een verhaaltje voorgelezen natuurlijk.

De schattige afbeeldingen tonen alle belevenissen. Naast zwart en wit, zie je veel zilverkleurige en glanzende afbeeldingen. Ook zie je steeds een ander diertje op de achtergrond waardoor je een leuk spelletje kan spelen als je baby wat ouder is. Er is een vlinder buiten, een rups aan de eettafel, een vogel op de badkuip, een uil in de boom en een hondje aan het voeteneind van de slapende konijntjes.

Spetter spat, met leuke voelelementjes

Spetter vrolijk mee met de dierenvriendjes in dit prachtige babyboek met glanzende folie. De contrastrijke illustraties in basiskleuren in Spetter spat trekken de aandacht van je kind. Ze stimuleren de visuele ontwikkeling. Dit boek stimuleert ook andere zintuigen van je baby aan de hand van voelelementen. De verschillende diertjes voelen anders aan. Steeds kan je baby voelen aan de afbeelding en zo kennismaken met verschillende structuren.

De dierenvriendjes in de zee zijn vrolijk en schattig. Er zijn verschillende vissen, zoals grote en kleine, glanzende en stekelige. Maar er is meer te zien in de zee dan vissen, zoals de zeesterren met emoties. En krabbetjes, inktvissen en zeepaardjes. Een prachtig en leuk boekje dus om tegelijkertijd kennis te maken met kleuren, verschillende structuren en de zee. 

Leuk voor baby´s en peuters

Zowel Slaap lekker als Spetter spat uit de serie ‘Baby ziet‘ zijn stevige boekjes van karton. Ze zijn geschikt voor baby’s en peuters. Het zijn lieve en vrolijke boekjes die zorgen voor een gezellige activiteit met je baby en die de ontwikkeling stimuleren. Het verhaaltje kan je steeds weer voorlezen en steeds beter zal je kindje de woorden begrijpen.

Mijn neefje is al weer één jaar geworden in september 2021 en is dan dus baby af. Jeetje wat gaat de tijd snel.. Baby af dus, maar ik weet zeker dat hij Slaap lekker en Spetter spat nog leuk zal vinden, dus heb ik ze voor hem mee genomen. Boeken zijn altijd een goed verjaardagscadeau. Ik hoop dat hij zijn leven lang dol blijft op boeken, zoals zijn tante.  

Lief neefje, deze is voor jou

Andere uitgaven van Baby ziet

Specificaties Slaap lekker

Auteur en illustrator: Mojca Dolinar | Oogappel / Standaard Uitgeverij | 9789002273742 | September 2021 | Hardcover 10 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of Bol.com

Specificaties Spetter spat

Auteur en illustrator: Mojca Dolinar | Oogappel / Standaard Uitgeverij | ISBN: 9789002273759 | September 2021 | Hardcover 10 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of Bol.com

Footer5
Mandy
Delen is enorm lief

Waar zou ik zijn zonder boeken? En waar zonder schrijven? Ik houd van woorden en puzzel er graag mee. Mijn leven begint meestal op papier, want daar heb ik overzicht. Pas daarna snap ik dingen in de praktijk. Ik heb autisme en blog daar ook over, want ik vind openheid en diversiteit belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.