In de knel; spanning met een nieuw boek van de Crime Compagnie

In de knel; dat zitten we niet graag lijkt me. Dit nieuwe boek van Heleen Smit draagt deze titel en vraag je je meteen af; wie of wat zit er in de knel? En waarom?

In de knel

Noor

Noor is de hoofdpersoon in In de knel. Ze woont in Amsterdam en geniet van het leven en de drukte daar. Ze is opgegroeid op een boerderij in de Achterhoek; een heel verschil dus met haar leven nu. Op een dag ontvangt Noor een voicemail bericht van haar oma met het verzoek zo snel mogelijk terug te keren naar de boerderij. Opa is ziek en als ze hem nog wil zien, moet ze snel komen. Noor vertrekt de volgende dag meteen naar haar ouderlijk huis, maar belandt al snel in een onverwachte situatie.

In de knel

Niets is wat het lijkt

Noor komt er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Oma heeft haar onder valse voorwendselen laten komen. Opa is namelijk helemaal niet ziek! Oma heeft wel haar hulp nodig en vandaar dat ze Noor gebeld heeft. Er gebeuren namelijk rare dingen op de boerderij; haar vader is verdwenen, haar broer zit vast voor mishandeling en haar moeder is de meeste tijd onaanspreekbaar. Wat is hier toch aan de hand?

In de knel; flashbacks

Zoals in een eerder boek van de Crime Compagnie, genaamd Verdwenen, wordt er hier door de schrijfster ook gewerkt met flashbacks. Deze flashbacks zijn hoofdstukken die geschreven zijn in cursief lettertype. De andere hoofdstukken van ‘In de knel’ hebben een normaal rechtstaand lettertype. Hierdoor kan je goed het verschil herkennen tussen de verhaallijn in het heden en de verhaallijn in het verleden. Deze flashbacks geven de lezer inzicht in de voorafgaande gebeurtenissen op en om de boerderij. In de knel vertelt door middel van de flashbacks het verhaal uit het oogpunt van de vader van Noor, die zich bezighield met niet zulke zuivere zaken.

In de knel
Flashback

Ga jij In de knel ook lezen?

Ja want wie zit er nu in de knel? Ik kan verklappen dat dat Noor is, maar de reden waarom laat ik in het midden. Er staat haar een hele hoop te wachten wanneer zij op de boerderij aankomt. Zal ze alles tot een goed einde brengen?
Door de flashbacks ontrafelt het verhaal zich langzaam en wordt je meegezogen in het verhaal van de vader van Noor. Wat heeft hij allemaal op zijn kerfstok? Je aandacht heb je er wel even bij nodig; je wilt namelijk geen details missen van dit verhaal!

In de knel is alles behalve voorspelbaar en heeft een aantal onverwachte wendingen. Dit leest natuurlijk heerlijk weg; niets zo fijn als een verhaal dat zich ontvouwt op een manier die je niet zag aankomen! Enthousiast geworden? Lees dan snel verder hoe je aan dit boek kunt komen.

Specificaties In de knel

Auteur: Heleen Smit | Uitgever: De Crime Compagnie | Omslagontwerp: Cunera Joosten | 9789461094742 | 300 pagina’s | april 2021 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

In de knel
Footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.