Fien en Teun en het grote dierenfeest; een beestachtig boek

Fien en Teun, boertje en boerinnetje en tevens zus en broertje, zijn de hoofdpersonen in dit leuke en vooral bomvolle voorleesboek. Fien en Teun wonen op een boerderij in Molenwaard en vinden het super leuk om lekker met dieren bezig te zijn. Dan krijgen ze de vraag om op te passen op Stip. Wat voor dier denk jij dat Stip is? Lees het in Fien en Teun en het grote dierenfeest.

Fien en Teun en het grote dierenfeest

Fien en Teun en het grote dierenfeest

Deze zus en broer bekokstoven wat samen; zij willen een groot dierenfeest organiseren voor alle dieren. Zij krijgen een verrassing dus moeten Fien en Teun extra voorzichtig doen. De dieren mogen namelijk nog niet weten wat de verrassing is! Ze gaan aan de slag met het versieren van de boerderij met vlaggetjes en een ballon. Maar Teun blaast de ballon te hard op en dan… PANG! Ach een feest zonder ballonnen kan ook vinden Fien en Teun. Ze gaan snel verder met hun voorbereidingen.

Fien en Teun zorgen voor alles

Een verrassingsfeest is niet compleet zonder taart. Fien en Teun willen een appeltaart maken en gaan op zoek naar meel en appels. Want dat heb je nodig als je een appeltaart wilt maken. Maar als ze bij de molen aankomen om het meel op te halen bij de molenaar, is hij er niet. Wat raar? Bij thuiskomst zien ze dat de postbode bij hen langs is geweest en vinden ze een brief van de molenaar. Daarin vraagt hij of Fien en Teun voor Stip willen zorgen zolang hij in de stad is. Stip wacht op hen bij de molen en mag bij Fien en Teun komen logeren op de boerderij. Maar wat voor dier is Stip toch? Daar kom je achter als je Fien en Teun en het grote dierenfeest gaat lezen!

Vrolijkheid alom

Ik word echt vrolijk bij het zien van Fien en Teun en het grote dierenfeest. De illustraties zijn zo kleurrijk en lief dat je er meteen vrolijk van wordt. In het boek wonen Fien en Teun op een boerderij; de plek bij uitstek om te leren leven met dieren en de natuur. Groente verbouwen, dieren verzorgen, samen zijn, spelen in een boomhut; welk kind wil dat nu niet? Fien en Teun laten kinderen zien hoe je samen speelt en omgaat met dieren. Respect voor alle dieren, hard werken en samen leuke dingen doen; de balans die we allemaal zoeken in het leven gegoten in een super tof kinderboek.

Fien en Teun en het grote dierenfeest

Dierenvriendjes

Wat ik een leuke touch vind is dat de dieren in het boek allemaal namen hebben; Rosa de koe, Sebastiaan het varken, Pim de hond en dus Stip. Alleen verklap ik nog steeds niet wat voor dier Stip is! Dieren groot of klein; ze zijn er allemaal op de boerderij bij Fien en Teun en dat maakt het een echte beestenboel.

Lay out en illustraties

De lay out is vrolijk met een hoofdletter V. De binnenkant van de kaft straalt al feest uit met een feestmuts, appeltaart, vlaggetjes en ballonnen. Ik ben meteen nieuwsgierig naar de illustraties in de rest van het boek!

De inhoudsopgave is overzichtelijk en fijn; in één oogopslag zie je wat het boek te bieden heeft. De hoofdstukken hebben allemaal hun eigen titel maar vloeien mooi in elkaar over. De hoofdstukken los lezen is dan ook niet zo handig en duidelijk voor kinderen. Dit boek leent zich perfect voor een hoofdstuk lezen iedere dag voor bedtijd of in de klas in de kring. Heerlijk!

Illustraties

Fien en Teun zien er als getekende versie precies hetzelfde uit als in het ‘echt’. Wisten jullie namelijk dat Fien en Teun in het ‘echt’ hun eigen bioscoopavontuur hebben? Met in het ‘echt’ bedoel ik gespeelde karakters in kostuums. Super leuk om te zien dat het boek echt een verlengde is van de bioscoopfilm (het verhaal is namelijk hetzelfde als de film) en dat kinderen zich hieraan kunnen spiegelen. Welk kind heeft nu niet eens gespeeld dat hij of zij op de boerderij was als een echte boer of boerin?

Fien en Teun en het grote dierenfeest

De illustraties stellen je niet teleur. Alles klopt en dat maakt het lezen van dit boek een heerlijke ervaring. Sommige pagina’s zijn vullend qua illustraties en is de tekst er mooi in opgenomen, als één geheel. Andere pagina’s hebben hier en daar een illustratie die de tekst aanvult; al met al een hele mooie combinatie in mijn ogen.

Fien en Teun en het grote dierenfeest

Avonturenboerderij Molenwaard en Vakantiepark Molenwaard

Fien en Teun zijn populair en bouwen hun imperium uit! Naast hun boeken en bioscoopfilm is er sinds eind maart 2019 een heuse Fien en Teun Avonturenboerderij en sinds eind mei 2021 is daar Vakantiepark Molenwaard bijgekomen. Op de Avonturenboerderij kunnen kinderen helemaal losgaan en heerlijk spelen. Er wonen ook een groot aantal dieren op de boerderij die kinderen ook mogen voeren en zijn er shows van Fien en Teun.

Op Vakantiepark Molenwaard kun je verblijven in verschillende type woonhuisjes, boerderijtjes of huisjes aan het water. Je hebt onbeperkt toegang tot de Avonturenboerderij en is de omgeving ook prachtig om te ontdekken. Wij denken eraan om in september een bezoekje te brengen aan Vakantiepark Molenwaard. Mocht het zover komen dan zien jullie een eventuele blog verschijnen op Mamascrapelle.

Specificaties Fien en Teun en het grote dierenfeest

Auteur: René Noorderveen | Illustraties: Anet van de Vorst | Uitgever: Witte Leeuw | juli 2021 | 9789492901965 | 64 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.