Nog één dag: een spannend boek over voetbal en voorspellende dromen

Nog één dag is geschreven door de Nederlandse auteur Tim van den Berg. Dit boek, over voetbal, vriendschap en voorspellende dromen is speciaal voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Voor van den Berg, journalist en communicatieadviseur, is dit zijn debuut! En het belooft een spannend boek: ik lees op de achterflap van het boek dat het gaat over voetbal, iets met een helikopter en een vreselijk ontvoering.

Nog één dag

De nachtmerrie van Finn

Het is ochtend van de bekerfinale van Finn’s team als Nog één dag begint. In die ochtend gaat er van alles mis: Finn heeft niet zo lekker geslapen, zijn broertje irriteert hem en als hij op het voetbalveld komt, is zijn beste vriend er niet. Zonder al teveel te verklappen gaan er daarna nog meer dingen mis, en ook de finale zelf gaat niet helemaal zoals Finn wil. En het is ook nog een beetje zijn eigen schuld: hij wordt boos op zijn teamgenoten. Het wordt van kwaad tot erger, het loopt helemaal verkeerd af.

Als hij ’s avonds in bed ligt en in slaapt valt, komt hij in zijn dromen een man tegen. Zijn overleden opa. ‘Opnieuw’ zegt zijn opa en Finn ziet de fragmenten van de afgelopen dag aan zich voorbij gaan.

Nog één dag: weer een kans

Als hij wakker wordt, ziet alles er hetzelfde uit als de dag ervoor. Zelfs op zijn scheurkalender staat ‘Finale’. Finn krijgt een tweede kans, om te zien of het nu beter gaat. Alle gebeurtenissen komen weer voorbij, en Finn probeert te voorkomen dat alles weer misgaat, maar het gaat nog niet veel beter. En zo krijgt Finn in Nog één dag, een paar keer een nieuwe kans. Kan hij zijn boosheid bedwingen? Kan hij zorgen dat de voetbalfinale beter gaat. En kan hij zorgen dat de ellende die daarna komt, het spannende stuk met de helikopter en ontvoering voorkomen wordt?

Origineel boek

Ik vind Nog één dag een origineel boek, met name omdat je dus steeds de dag opnieuw beleefd en hoofdpersoon Finn de kans krijgt om het anders aan te pakken. Daardoor zit er wel veel herhaling in de eerste paar hoofdstukken, maar dat versterkt het verhaal aan het einde ook. Het spannende einde van de dag is wel spectaculair en er gebeurt veel tegelijk. Daar had maar zo een tweede boek in kunnen zitten denk ik. Het is een boek voor stoere kinderen. En voor ouders die zelf ook weleens een dag opnieuw zouden willen doen!

Specificaties Nog één dag

Auteur: Tim van den Berg | Illustraties: Willem van den Oever | Uitgever: Condor | Oktober 2021 | 9789493189447 |
181 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Nog één dag
Footer5


Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

3 reacties

  1. Ow, dit klinkt leuk en origineel! Mijn zoontje is gek op Voetbal en vriendjes en twijfelt bovendien vaak! Dit concept dat je steeds opnieuw kan lezen wat er gebeurt als je een andere beslissing neemt, klinkt origineel!

  2. De moraal van het verhaal ‘Een nieuwe dag, een nieuwe kans’ is er een die ik hier thuis regelmatig gebruik. Dit originele boek gaat mijn oudste vast fantastisch vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.