Mijn allereerste dierenatlas, een ontdekking van wereld en 260 dieren!

Heel veel volwassenen hebben vroeger als kind vast wel een atlas gehad. Ik kan met nog herinneren dat ik een enorm grote atlas had. Voor kinderen is er nu speciaal ‘Mijn allereerste dierenatlas’. Zo kunnen ze de wereld ontdekken en meer dan 260 dieren spotten!

Mijn allereerste dierenatlas

Ontdek de wereld met mijn allereerste dierenatlas

Waar hangen luiaards in een boom te luieren? Waar stampen olifanten door de jungle? En waar zwemmen roze dolfijnen? In ‘Mijn allereerste dierenatlas’ ga je op een reis door de wereld en ontdek je waar je lievelingsdieren wonen. Kijk goed en vind de meer dan 260 dieren op de kleurrijke kaarten.
Van Europa tot Azië en van Afrika tot Australië.

wereldkaart

Een lust voor het oog

Mijn allereerste dierenatlas is echt een lust voor het oog. Het boek ziet er ontzettend aantrekkelijk uit. Door de vrolijke, felle kleuren en grappig ogende dieren is dit boek meteen een blikvanger. Kinderen kunnen hier heerlijk lang in bladeren en steeds nieuwe dieren blijven ontdekken. Als je goed kijkt, zijn er in het boek namelijk wel meer dan 260 dieren te vinden. Toen ik ‘Mijn allereerste dierenatlas’ aan mijn kinderen gaf, waren ze meteen enthousiast. Het boek ziet er echt superleuk uit. Op de eerste plaat zie je een wereldkaart, daarna neem je een kijkje bij elk werelddeel. Daarbij moet wel gezegd worden dat het werelddeel Antarctica niet meegenomen is in de platen om daarbij de diersoorten te belichten van dat continent.

Op zoek naar verschillende dieren

Toen ik vroeger klein was, had ik ook een atlas. Deze was denk ik wel bijna 80 centimeter groot, en hier heb ik vele uren in zitten kijken. Heerlijk kon ik op mijn buik liggen en bekijken welke dingen er uit welke landen kwamen. En er stonden ook een aantal dieren in, dat vond ik altijd het allerleukste. Nu is er dus een speciale allereerste dierenatlas, met alleen maar dieren.

Wat in dit boek heel leuk is gedaan, is dat er op elke pagina een kleine muis te vinden is. Deze is op wereldreis, en het is de bedoeling dat je deze op elke pagina gaat zoeken. Ook heeft de kleine muis foto’s gemaakt van 6 verschillende diersoorten. Kun je deze ook ontdekken op elke pagina? Dit is echt heel leuk, zo kunnen kinderen ook zelfstandig met dit boek aan de slag. Qua informatie staat er niet heel veel in, maar dit boek is een leuke eerste kennismaking met de dieren die in elk continent leven.

Mijn allereerste dierenatlas

Specificaties ‘Mijn allereerste dierenatlas’

Auteur en illustraties: Nastja Holtfreter | Vertaling: Anouk Holsters | Uitgeverij: Deltas | 9789044763836 | 22 juni 2023 | 16 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.