Van poezenhuis tot droompaleis – een boek over huizen

In wat voor huis woon jij? In Van poezenhuis tot droompaleis komen er heel veel soorten huizen voorbij. Marianne Busser en Ron Schröder hebben in hun heel kenmerkende stijl toegankelijke verhalen op rijm gemaakt over huizen. Deze worden met geweldige illustraties van bekende illustratoren. Een leuk boek voor jonge kinderen. Voor thuis of in de klas. Ik vertel je er graag meer over!

Van poezenhuis tot droompaleis

Van poezenhuis tot droompaleis

Onze deur staat altijd open!
In wat voor huis woon jij? Is het klein of juist heel groot? Druk en rumoerig of juist rustig en stil? In dit heerlijke prentenboek laten Marianne Busser en Ron Schröder kinderen door middel van grappige versjes kennismaken met heel veel verschillende huizen en families die erin wonen. Wat dacht je van een circushuis, een huis vol poezen, woonboot, Tiny house of juist een echt kasteel? Kom maar binnen in dit boek, je bent overal welkom!

Zeer afwisselend

Op verschillende manieren is Van poezenhuis tot droompaleis een afwisselend boek. Laat ik beginnen met de types huizen. Het is leuk om te lezen dat de auteurs gekozen hebben voor zowel bekende huizen als meer fantasievolle beelden van huizen. Het eerste versje begint heel dichtbij huis, namelijk ‘onze voordeur’. Het gaat over de saamhorige sfeer binnen een straat, achter elke voordeur gebeuren er andere dingen. Maar samen maken we het fijn en gezellig!

Soms gaat het over het type huis, zoals een woonboot. Een andere keer juist over wat mensen in deze huizen doen. Een voorbeeld daarvan is het verhaal met als titel ‘wij doen alles samen’.

De grappige situaties die ik ken van andere boeken van ‘Busser en Schröder’ komen ook terug in de verhalen in Van poezenhuis tot droompaleis. Bijvoorbeeld in de verhalen ‘Echte ridders’ en ‘Welkom in ons circushuis’. Heel kenmerkend voor dit bekende schrijfduo.

Illustraties in Van poezenhuis tot droompaleis

Ik heb echt genoten van de illustraties in Van poezenhuis tot droompaleis. Ze zijn namelijk van heel bekende illustratoren. Lena Addink met haar sfeervolle illustraties bijvoorbeeld. In dit boek wat donker van kleur, heel goed passend bij de verhalen. Onze kinderen herkenden direct de illustraties van Iris Boter. Haar mensfiguren zijn heel herkenbaar. Mies van Hout heeft een speciaal plekje in mijn boekenhart. We hebben namelijk het geboortekaartje van onze middelste dochter uit haar collectie gekozen. In dit boek heeft zij heel lichte illustraties gemaakt, terwijl het kaartje heel donker was. Ze heeft een heel brede stijl van tekenen.

Naast de auteurs vinden we nog een ander duo terug in dit Van poezenhuis tot droompaleis, namelijk Ingrid & Dieter Schubert. Zij hebben heel aansprekende platen gemaakt bij de verhalen die meer gaan over de mensen in het huis. Sophie Pluim, een van mijn lievelingsillustratoren, werd ook herkend door mijn kinderen. Met in name in de illustraties bij ‘welkom in ons circushuis’ zagen ze direct dezelfde stijl als Hebbes terug. De laatste illustraties die meewerkte aan dit boek is Wouter Tulp. Ik heb erg gelachen om zijn illustratie bij ‘Een huis vol muziek’. De gezichtsuitdrukkingen van de mensfiguren zijn heel goed gekozen.

Van poezenhuis tot droompaleis bevat erg aansprekende, laagdrempelige teksten. De illustraties maken het tot een nog rijker en aantrekkelijker geheel. Ideaal om thuis en op school voor te lezen met je jonge kind! Wat mij betreft geschikt tot ongeveer 8 jaar.

Specificaties Van poezenhuis tot droompaleis

Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder | Illustraties: Lena Addink, Iris Boter, Mies van Hout, Sophie Pluim, Ingrid & Dieter Schubert, Wouter Tulp | Uitgever: Moon | 32 pagina’s | september 2023 | 9789048868889 | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.