Waarom? – Een eerste vraag – en antwoordboek voor kinderen van 5 tot 8 jaar

Je zult het vast wel herkennen als je veel met kinderen te maken hebt. Duizend keer per dag hoor je de vraag: “Waarom?” Daarom kan dit boek een verademing zijn. Want hoe leg je je kind uit waarom de lucht blauw is, waarom je moet slapen, waarom de vogels zingen en waarom je naar de wc moet? Door dit boek te lezen! Een eerste vraag- en antwoordboek voor kinderen van 5 tot 8 jaar.

Waarom vragen beantwoorden

Schrijfster Catherine Ripley begon een verzameling aan te leggen van vragen van jonge lezers toen ze werkte als redactrice van een kindertijdschrift. Ze is daardoor een expert geworden in het beantwoorden van vragen van kinderen. De schrijfster bezocht scholen en bibliotheken en ze legde zich erop toe om wetenschappen leuk en begrijpelijk te maken voor kinderen. Inmiddels heeft Catherine verschillende succesvolle kinderboeken op haar naam staan. Waaronder dit vraag- en antwoordboek.

waarom vraag en antwoordboek

“Mama…” “Ja?” “Waarom … ?”

Eigenlijk bij alle activiteiten stelt mijn zoontje duizend-en-één vragen. Tijdens een wandeling in het park ziet hij vliegtuigstrepen in de lucht. “Waarom is dat?” En hij heeft een periode gehad dat hij de wc niet door wilde trekken, omdat hij niet wist waar het water heen ging. En wanneer hij mij helpt in de keuken, vraagt hij ook heel veel. In dit eerste vraag- en antwoordboek worden veel mysteries ontrafeld op een duidelijke en eenvoudige manier.

waar gaat het heen als ik doortrek

Om te lezen over schaduw in dit vraag- en antwoordboek, vond mijn zoontje het leukste. En waarom honden overal aan ruiken, want dat vertelde hij meteen aan de buren die hij naderhand zag lopen met hun hondjes. Na het lezen van dit boek weet je kind dus veel over hoe en wat er gebeurt in de natuur, in huis, in de supermarkt of op de boerderij. En zelf heb ik er ook nog wat van geleerd 😉 Wist jij bijvoorbeeld waarom popcorn ploft? Ik had daar in ieder geval verder nooit zo over nagedacht. Maar ik kreeg er wel meteen zin in!

waarom vraag en antwoordboek

Wat is de lastigste vraag die jou door je kind werd voorgelegd?

Specificaties: waarom vraag en antwoordboek

waarom vraag en antwoordboek

Auteur: Catherine Ripley | Illustraties: Scot Ritchie | Uitgever: Deltas | 9789044758658 | juni 2020 | 144 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.