I see faces, zie jij hetzelfde als wat ik zie?

I see faces, wat een grappig boekje is dit. Veel foto’s van objecten die op een gezicht lijken. Niet qua vorm, maar het zit er wel in. Gebouwen, maar ook objecten. Herkenbaar en grappig. Ik heb dat ook weleens dat ik denk van hu, zie ik het nu goed? Blijkbaar genoeg herkenbare gezichtjes om dit bijzondere boekje te maken. Mijn zwager houdt van dit soort figuurtjes. Ik denk dat dit een mooi cadeautje voor hem wordt.

i see faces in the weirdest places

Gebouwen, objecten, fruit en groenten, gezichten zijn overal; I see faces.

Toen ik de voorkant van het boekje I see faces zag had ik een vermoeden dat dit weleens heel leuk kon zijn. En dit is echt een heel mooi boekje. Zeker voor mensen die houden van grafische figuren en vormgeving. En natuurlijk met een flinke dosis humor. Lekker compact ook. De foto’s zijn geselecteerd door Irene Schampaert. Er is ook een naam voor dit soort beelden. Pareidolie of pareidolia. Een zodanige interpretatie of waarneming dat iemand herkenbare dingen denkt waar te nemen. Uitgeverij Lannoo wijdt er ook een verhaal aan op hun website.

I see faces

Irene Schampaert

De foto’s in I see faces zijn gemaakt door Irene Schampaert. Zij is een grafisch vormgever uit België. In het verleden werkte ze al mee aan verschillende boeken als grafisch vormgeefster én als auteur, Bijvoorbeeld instaGrammer Just Cats voor de kattenliefhebbers onder ons. Irene Schampaert werkt ook als interieur- en reisjournaliste voor o.a. Nina Magazine. Kortom, een grafisch vormgever om te onthouden.

i see faces

I see 150 faces

groente gezicht

Het boekje I see faces omvat 150 foto’s van allerlei objecten: gebouwen, bomen, fruit, gebruiksvoorwerpen, noem het maar op. Je ziet de gezichtjes heel duidelijk. De vraag is of we het ook zouden zien als we er zelf voor staan, maar de foto’s maken de gezichten heel herkenbaar. Sommige foto’s zijn echt komisch. Ik heb een paar keer zitten giechelen bij dit boekje. Echt heel leuk. Samen genieten kan natuurlijk ook, maar met dit boekje kan je in je eentje ook veel plezier hebben.

Enthousiast geworden na deze boekrecensie? Het boek koop je hier!            

Specificaties I see faces

Uitgeverij: Lannoo | Auteur: Irene Schampaert | 9789401467247 | 1 mei 2020 |192 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Noot: Elles zag op vakantie daadwerkelijk faces in deze bomen. zie jij ze ook?

Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.