Lezen, zingen en bewegen met je kind… Baby Shark

Dit vrolijke prentenboek is gebaseerd op de wereldwijde hit Baby Shark! Op elke pagina is zowel de Engelse als de Nederlandse tekst te lezen en worden de bijbehorende bewegingen uitgelegd, zodat je kunt lezen, zingen en bewegen met je kind. Samen lezen was nog nooit zo leuk!

Zingen en bewegen met je kind

baby shark zingen en bewegen met je kind

Dat muziek ontwikkelt daar was ik me al van bewust voordat ik moeder werd. En daarom heb ik mijn zoontje al toen hij een maand of 6 was aangemeld bij Muziek op schoot. Ja, zelfs voor baby’s bestaat dat. En sindsdien geven wij ons trouw weer opnieuw op zodra er een nieuwe serie lessen gaat beginnen. Daarvoor hoef je zélf niet eens te kunnen zingen en bewegen met je kind gaat dat uiteindelijk vanzelf, je ziet (en hoort) dat de meeste ouders doen. Gelukkig zijn het allemaal leuke, schattige kinderliedjes.

Wereldwijde hit

baby shark zingen en bewegen met je kind

Zelf ben ik niet zo van de wereldwijde hits, daar heb ik écht weinig mee. Daarmee bedoel ik hits als de Macarena en hoe heette dat andere ook al weer? Gangnam style dacht ik. Voor kinderen vind ik Baby Shark net zoiets eigenlijk. Maar nadat ik een keer twee broertjes met hun moeder heel vrolijk aan het zingen en bewegen met je kind waren op Baby Shark, was ik er stiekem wel benieuwd naar.

Afbeeldingen: hoe te zingen en bewegen met je kind?

In het boek staan niet alleen volop instructies over hoe je Baby Shark moet zingen en bewegen met je kind, maar vooral vrolijke afbeeldingen. Niet alleen van haaien, maar ook muziekinstrumenten, bespeeld door andere dieren die onder water leven.

baby shark zingen en bewegen met je kind

Peuters leren snel

Het viel me meteen op hoe snel mijn zoontje het doorhad hoe dit boekje werkt. Daar kan ik zelf nog wat van leren! Ik merkte dat ik nog niet zo snel ben in zingen en bewegen met je kind tegelijkertijd met het (voor)lezen van teksten. Eerst las ik de tekst en vóórdat ik het instructieplaatje rechtsonder op de bladzijde er in mijn hersenen aan had gelinkt, was mijn zoontje al ongeveer bij het volgende couplet en wilde hij de bladzijde omslaan.

baby shark zingen en bewegen met je kind

Engels en Nederlands

De hoofdtekst is Engels, dat valt dikgedrukt het meeste op. En in een kleiner lettertype staat de Nederlandse vertaling erbij, zodat je er ook voor kunt kiezen om de Baby Haai-versie te zingen. En weer merkte ik wat haperingen in mijn hersenen… toen ik mezelf hardop “Oma Shark” hoorde zingen. Hardop ja, het is dus zover, ik ben nu ook zo’n ouder die vanzelf meedoet met zingen en bewegen met je kind, op een wereldwijde hit nota bene.

Baby Shark Doo Doo Doo Doo Doo, doe je mee?!

Specificaties Baby Shark

baby shark zingen en bewegen met je kind

Auteur: John John Bajet | Uitgever: Witte Leeuw | 9789492901408 | juli 2019 | 24 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Latest posts by Delicia (see all)
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 3 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij StoerLeesVoer en MamaScrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.