Mijn allerliefste zusje, een familiedrama thriller van Roz Nay

Ik ben opgegroeid zonder broers of zussen. Inmiddels ben ik een mama van 2 meiden en die zussenband fascineert me. Ik heb wel vriendschappen die heel dichtbij komen. Maar zo samen in een gezin opgroeien is bijzonder. Je groeit met elkaar en maakt dingen mee. Mijn allerliefste zusje is een thriller over 2 zussen en hun geheimen. Ik ben benieuwd!

mijn allerliefste zusje

Mijn allerliefste zusje

Alexandra leeft het perfecte leven. In een luxe loft woont ze met haar knappe vriend Chase. Ze wonen in het idyllische stadje in de Rocky Mountains. Hij is model en heeft een zorgeloos leven gehad. Alexandra, Alex, praat daarentegen niet graag over haar verleden. Ze zet zich meer dan 100% in voor haar werk bij de kinderbescherming. Ze ziet het echt als haar missie om kinderen te beschermen. Op een dag wordt er aangebeld en staat haar allerliefste zusje Ruth voor de deur.

Haar allerliefste zusje heeft ze 10 jaar niet gezien. En dat is niet zonder reden. Ruth geeft aan dat ze in de problemen zit, en dat ze zwanger is. Alex besluit om haar te helpen onder 1 voorwaarde. Ze praten nooit meer over het verleden. Ruth mag blijven en een spel van list, bedrog en waarheid begint. Wat is er allemaal gebeurd en wie heeft wat op de agenda staan?

mijn allerliefste zusje

Drama versus thriller

Het boek wordt ingedeeld in de thrillercategorie. Het bevat inderdaad een goede dosis psychologische spanning. Maar ik vind ‘Mijn allerliefste zusje’, voornamelijk een familiedrama, met een spannend randje. Ook benauwend bij vlagen, en ongemak is wat ik voel tijdens het lezen. Ik moet een beetje zoeken naar mijn woorden merk ik, want het is een prima verhaal en boek. Maar het is niet mijn verhaal, terwijl ik me besef dat het wel voor anderen een goed boek kan zijn!

Het boek is verdeeld in 3 delen; De bewaker, de hardloper en de dief. De bewaker is toegankelijk en ik rol snel door het verhaal. Ik heb niet echt een connectie met de personages. De dreiging en de mysterie druipen wel goed door het verhaal. Het zorgt ervoor dat ik toch graag verder wil in het boek en benieuwd ben naar meer. Het tweede deel vind ik het leukste. Dan duiken we in het verleden en dat is voor mij het sterkste stuk. Je krijgt antwoorden en dingen worden wat helderder. Al snel krijg ik een sterk vermoeden over het verloop van het verhaal. En dit wordt bevestigd in deel drie, de dief van Mijn allerliefste zusje. Het stuk wat ik het meest benauwend vond.

Je leest vanuit het oogpunt van Ruth en vanuit Alex. Dat leest altijd wel lekker in een boek vind ik. Verder is Chase er nog, de partner van Alex. Sully een politieman en vriend van Alex is ook veel aanwezig. Ook 2 collega’s van de kinderbescherming zijn in beeld en nog een handjevol karakters. Ik wil niet teveel over het einde kwijt maar ik zit wel met wat vragen.. Die ik hier niet kwijt kan. Mocht je ook vragen hebben mag je me altijd een berichtje sturen.

Lekker lezen maar geen connectie

Mijn allerliefste zusje leest lekker weg maar ik heb gewoon geen connectie met de personages. Ook spreekt de schrijfstijl mij niet heel erg aan. Soms verdwaal ik in zinnen zonder dat ze me bereiken. Het verloop voel ik al ver van te voren aankomen en er is dus geen verrassing voor mij. Ook snap ik de kaft niet helemaal. Wel vind ik de symboliek van de wasknijper erg goed goed gevonden door het verhaal heen. Zoals jullie zien op mijn foto, dit speelt echt een rol in het verhaal. Wel weet ik zeker dat dit boek veel mensen fijne en spannende uurtjes zal bezorgen. Het is een prima verhaal, alleen niet het mijne.

mijn allerliefste zusje

Specificaties Mijn allerliefste zusje

Auteur: Roz Nay | Uitgever: Xander | Vertaald door Maya Denneman | December 2020 | 260 pagina’s | Meer informatie vind je hier

footer5

Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.