Dikke vriendjes hebben een plan – Ingrid & Dieter Schubert

Zelfs dikke vriendjes hebben wel eens ruzie. Zo ook de twee knaagdiertjes in dit nieuwe boek van het bekende duo Ingrid en Dieter Schubert. Ze komen er achter dat alleen spelen helemaal niet zo leuk is. De dikke vriendjes maken samen een plan. Een prentenboek over vriendschap, ruzies bijleggen en op avontuur gaan.

hoofd

Ingrid en Dieter Schubert

Even een korte inleiding over deze bekende auteurs. Al meer dan 30 jaar schrijven zij samen boeken. Ze zijn afkomstig uit Duitsland maar al lange tijd woonachtig in Nederland. Bekende en geliefde boeken van hun hand zijn bijvoorbeeld Er ligt een krokodil onder mijn bed en Een gat in mijn emmer.

De dikke vriendjes is een nieuwe reeks. Eerder mochten we bij StoerLeesVoer al de Dikke vriendjes durven alles reviewen. En nu is er het tweede verhaal Dikke vriendjes hebben een plan.

Het prentenboek begint met een enthousiast vriendje en een heel lui vriendje. Het samenspelen komt niet zo lekker van de grond. Ze vinden elkaar maar saai. Maar gelukkig besluiten ze toch samen een hut te bouwen. Ze gaan op zoek naar stenen en takken. Al snel krijgen ze weer ruzie. Er wordt geduwd en geprikt. Met een hoge muur ertussen bouwen ze dan maar hun eigen hut.

De dikke vriendjes zijn even helemaal geen dikke vriendjes meer. Maar het blijkt dat ze het alleen ook niet zo leuk hebben. Bebloed door de stenen en takken maken de dikke vriendjes samen een plan. 

Dikke vriendjes hebben een plan

Samen spelen en een plan maken

Een herkenbaar tafereel voor veel ouders: als ze dan eindelijk leuk samen spelen dan wordt het een rommel, of eigenlijk een beetje te gevaarlijk. Ga je dan ingrijpen of niet? Gelukkig hebben de dikke vriendjes een oplettende papa die hun plan doorheeft, en ze weet te redden van een valpartij. Bebloed en slapend neemt hij ze mee naar huis. Ook herkenbaar: als ze slapen zijn ze wel weer erg lief.

De twee knaagdieren zijn niet de meest schattige diertjes waar we over gelezen hebben. Ze maken wel echt veel ruzie en daardoor is het best lastig om het een beetje gezellig voor te lezen. En de bloederige wonden maken ze niet schattiger. Maar dat hoort er ook bij in de dierenwereld zullen we maar denken! 

Dikke vriendjes hebben een plan

En het is zeker een herkenbaar verhaal voor kinderen. Dat samen spelen soms best wel lastig kan zijn. Maar dat dikke vriendjes altijd samen het leukste plan kunnen maken. Ook al is dat een plan met wel erg scherpe takken en een toren van stenen. En het verhaal is ook wel weer grappig door de onhandigheid en irritaties. En de discussie wie het meeste bloed heeft. Maar tot slot: het is een goede les dat het goedmaken van een ruzie belangrijk is! 

Specificaties Dikke vriendjes hebben een plan

Tekst en illustraties: Ingrid & Dieter Schubert | Ontwerp: Studio Bos | Uitgeverij Leopold | 9789025882167 | november 2021 | 32 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven hond humor jezelf zijn kat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld whodunnit zoekboek

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.