Het grote AVI start boek. Wat eet de kok? Een leesfeestje

Dikke verhalenbundel voor kinderen die leren lezen. Alle teksten zijn geschreven op het makkelijkste AVI-niveau: Start. AVI staat voor Analyse voor Individualiseringsnormen en wordt gebruikt om de leesvaardigheid van kinderen te meten en de moeilijkheidsgraad van leesboeken te classificeren. Zo kan elk kind dus op zijn eigen tempo leren lezen. In het grote AVI start boek Wat eet de kok? vind je verhalen van bekende schrijvers zoals Paul van Loon, Bette Westera en Martine Letterie.

het grote avi start boek

Wat is AVI? Wanneer kan mijn kind starten met het grote AVI start boek?

Omdat ik niet wist wat het veelbesproken AVI precies inhield, mijn zoontje is pas bijna 4 jaar, vond ik dat ik dat even moest uitzoeken voordat ik begon met Het grote AVI start boek. Het blijkt dat er per jaargroep op school twee AVI-niveaus zijn: een M-niveau voor ‘midden’ en een E-niveau voor ‘eind’. Voor jaargroep 3 bijvoorbeeld bestaat er AVI-M3 en AVI- E3. Boeken met niveau M3 zijn boeken die een kind ongeveer op de helft van groep 3 kan lezen, gemiddeld gezien dan dus. En E3 boeken zijn boeken die een gemiddeld kind dan ongeveer aan het eind van groep 3 kan lezen. AVI niveaus zijn bedacht om te voorkomen dat je kind gedemotiveerd kan raken wanneer het een te moeilijke tekst leest. AVI start is voor beginnende lezers in groep 3.

het grote avi start boek

Het onderwerp van Het grote AVI start boek

Niet alleen het AVI-niveau is belangrijk. Ook moet je er namelijk op letten dat je kind het onderwerp van het boekje interessant vindt. Mijn zoontje houdt ervan om mij te komen helpen in de keuken. Daarnaast is het ook een gezellige eter. De subtitel Wat eet de kok? laat al een beetje doorschemeren waar de meeste verhalen over gaan in Het grote AVI start boek. Dus wat dat betreft zit het wel goed bij mijn zoontje.

Er staan veel verschillende soorten teksten in, zoals strips, versjes en moppen, maar ook informatieve teksten en (korte) verhalen. De teksten gaan niet alleen over eten koken, maar ook over eten kopen. Maar ook staan er genoeg andere onderwerpen in: over kindjes verkleed als ridder en fee, een kat die bang is om natgespoten te worden en een man met een haak op een onbewoond eiland.

Specificaties

Uitgeverij: Zwijsen | 9789048738076 | augustus 2020 | 144 pagina’s | AVI Start | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

het grote avi start boek
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.