Waar is de rode trein; een uitklapboek

Na de zoektocht naar de gele graafmachine is het nu tijd voor de zoektocht naar de rode trein! Deze mooie grote zoekboeken van uitgeverij Witte Leeuw hebben mijn hart gestolen en ook die van mijn dochter. Er is onwijs veel te zien en ontdekken; kijken en zoeken jullie mee in Waar is de rode trein?

Waar is de rode trein

Een uitklapboek

Het woord klinkt misschien wat raar maar het omschrijft precies hoe het boek in elkaar steekt. Iedere bladzijde is uitklapbaar en dus een feest in mijn ogen. Meer details, meer illustraties en dus meer om te ontdekken. Het boek is best groot van formaat, waardoor je je er lekker achter kunt verschuilen. Waar is de rode trein is vanwege de uitklapbare delen gemaakt van stevig karton en overleeft zo dus de kinderhandjes die dit boek gaan verslijten!

Waar is de rode trein?

De grote vraag die centraal staat in dit boek; waar is de rode trein? De zoektocht kan vanaf de eerste pagina beginnen. De trein is een fascinerend vervoersmiddel voor velen. Mijn dochter kan er ook veel over kletsen, want waarom rijdt daar nu een trein? Er zitten heel veel mensen in, hij rijdt snel en ineens is hij net zo snel weg als dat hij tevoorschijn kwam.

Op de voorkant van het boek maken we al gelijk kennis met de rode trein. De machinist steekt vriendelijk zijn hand uit de deur vooraan in de trein; stap je mee in? Wanneer het boek open gaat, volgt er een explosie aan mensen, dieren, voertuigen en toch zoeken je ogen meteen de rode trein. Waar is hij gebleven?

De rode trein maakt een hele reis door het boek. Hij begint bij het station en neemt onderweg natuurlijk aardig wat mensen mee. Hij komt langs het strand en de haven om vervolgens langs de boerderij te rijden op weg naar de bergen. Onderweg is niet alleen de rode trein een constante factor, maar ook Gijs, Lotte en broertje Tim en hun ouders. Zij gaan immers met de trein op bezoek bij opa en oma en leggen de weg langs al deze bezienswaardigheden af met de rode trein.

Flappen en gaten

Iedere bladzijde bevat een flap die omgeslagen kan worden voor nog meer zoek- en kijkplezier. In waar is de rode trein wordt ook gewerkt met gaten. Deze gaten helpen om de bladzijdes om te slaan door er je vingers in te haken, maar zorgen op hetzelfde moment voor hele leuke kijkgaten. Je krijgt al een sneak peak naar de volgende bladzijde; hoe leuk is dat?

Waar is de rode trein
Kijkgaten

Geef je ogen maar goed de kost

Waar is de rode trein is een feest voor je ogen! De illustraties in dit boek zijn zo kleurrijk, waarheidsgetrouw en herkenbaar dat je blijft kijken. Alles klopt; de trein rijdt over een mooi spoor, op de balkonnetjes zitten mensen lekker te genieten, de bloemetjes krijgen water en er worden ijsjes gegeten. Op het water is er plaats voor waterpret en in de lucht hangt een luchtballon met een bruidspaar erin.

De woordenschat van je kind zal zeker geprikkeld worden aangezien er ontzettend veel te zien en benoemen is. De interactie die je met je kind zult hebben is groot en zeg nu eerlijk; hoe leuk is het nu om samen met je kind in dit prachtige boek te duiken. Keer op keer zal je nieuwe dingen ontdekken samen. Al met al; een boek die heel mooi naast het boek van de gele graafmachine komt te staan bij ons en nog vaak uit de kast zal worden gehaald! Wij zijn enthousiast; en jullie?

Specificaties Waar is de rode trein?

Auteur / vertaling: Marieke Hoogland | Illustrator: Melanie Brockamp | Uitgever: Witte Leeuw │ 9789492901941 │mei 2021│18 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Waar is de rode trein
Zie jij de rode trein? En wat nog meer?
Waar is de rode trein
Footer5

Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.