Minecraft mini-bouwwerken: leerzaam boek met meer dan 20 coole creaties

Minecraft blijft een hele populaire game. Met de kenmerkende blokkerige bouwvorm zorgt het voor eindeloos en uitdagend speelplezier. De mooiste creaties komen voorbij in het boek Minecraft mini-bouwwerken. Meer dan 20 projecten, geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Van een boomhut tot verborgen bunkers en een superhelden vliegschool. Gaaf!

hoofd

Minecraft – leerzaam en vermaak

Minecraft is in 2011 uitgebracht en sindsdien erg populair. Er zijn al vele boeken met tips verschenen, en Minecraft mini-bouwwerken is ook weer bedoeld om het spel nog uitdagender te maken. Ook in eigen huis wordt de game regelmatig gespeeld. En het blijft verbazingwekkend wat voor een mooie werelden en gebouwen er worden gecreëerd. En dat geeft toch een iets prettiger pedagogisch verantwoord gevoel. Zeker vergeleken met de vele games met botsende auto’s, vechtende monsters en schietende wezens. Want het gamen blijft echt een uitdaging om in goede banen te leiden. De impulscontrole en stressbestendigheid van kinderen zijn nou eenmaal nog in ontwikkeling. En dat wordt behoorlijk op de proef gesteld. Want het is niet altijd makkelijk als je zo je best doet en verliest. Zie ook de blog over het leerproces voor kinderen en ouders.

Met Minecraft gaat het gelukkig over het algemeen goed. Het creëren van de mooie bouwwerken geeft regelmatig een trots gevoel. Zowel voor het kind als de ouder! Maar soms verzuchten ze dat ze het even saai vinden of niet zo goed verder kunnen. Dan is het boek met de Minecraft mini-bouwwerken een leuke uitkomst. In dit boek van Minecraft staan gedetailleerde instructies en bouwtips om de mooiste creaties te maken. De projecten variëren van groot tot klein, en van eenvoudig tot moeilijk. Nieuwe uitdagingen dus!

Meer dan 20 Minecraft mini-bouwwerken

Het boek begint met een algemene inleiding, en een aantal basistips. Bij alle Minecraft mini-bouwwerken staat de tijdsduur en moeilijkheidsgraad aangegeven. Leuk is bijvoorbeeld de superhelden vliegschool. Vanaf een zwevend eiland kunnen de superhelden op zoek naar schurken. Favoriet is het tropische strandhuis. Compleet met veranda met zeezicht. Om al je narigheid te vergeten en mooie herinneringen te maken. Zo wordt het in ieder geval in het boek zelf beschreven. Maar het ziet er inderdaad heel mooi uit. Mama komt graag op bezoek als zoonlief later architect wordt en zoiets kan bouwen! 

Het alarmsysteem, combinatieslot en survivalkluis zijn handige kleine projecten. Hiermee houden ze indringers en plunderaars mooi buiten de deur. Met een verborgen bunker zijn de spelers helemaal goed beschermd. Maar dat is een moeilijker en langer project van ongeveer 45 minuten. Maar zo is er heel veel variatie mogelijk. Vanaf ongeveer 7 jaar kunnen kinderen met de Minecraft mini-bouwwerken aan de slag. Maar wees gewaarschuwd, je zult als ouder geregeld de creaties even moeten komen bewonderen.

inhoud

Inspiratie en creativiteit

Om er inspiratie uit op te doen, is het een heel gaaf boek. En zoals in het slot van het boek wordt aangegeven: er is geen goede of verkeerde manier om dingen te bouwen in Minecraft. Met de nieuwe vaardigheden en ideeën die kinderen hebben opgedaan, kunnen ze weer verder aan de slag.

Jij bent de baas van jouw wereld. Omarm je creativiteit, volg je intuïtie en veel plezier!

Minecraft mini-bouwwerken is een erg leuk cadeau-idee voor Minecraft-fans! Er zijn vele boeken, games en gadgets uitgebracht. Voor een uitgebreid overzicht bekijk de blog met verlanglijstje tips in dit thema op MamaScrapelle. Op StoerLeesVoer vind je in het thema Mincecraft ook nog de reviews van Minecraft De Strip en Dagboek van een Noob krijger. Veel lees-en bouwplezier!

Specificaties Minecraft mini-bouwwerken

Auteur: Thomas McBrien | Oorspronkelijk titel: Minecraft Bite-size Builds | Uitgeverij: Billy Bones | Vertaling: Mariella Manfré | 9789463850797 | mei 2021 | 96 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of kijk hier

Footer5


Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.