Stinkhond – Vrolijk kerstfeest! Een AviM4 AVIE4 boek

Een tijd geleden maakte ik kennis met de boeken van Stinkhond. Mijn dochter van 6 vond deze helemaal geweldig. Stinkhond – Vrolijk kerstfeest! is het nieuwste deel van deze lieve zwerfhond. Speciaal in het kerstthema.

Stinkhond – Vrolijk kerstfeest!

Stinkhond – Vrolijk kerstfeest! Of toch niet?

Stinkhond – Vrolijk kerstfeest! begint op kerstavond. Stinkhond hoopt dat de kersthond langs zal komen om cadeautjes in de vuilnisbak te gooien. Maar het allerliefst willen Stinkhond en Plattekat een huis waar ze gezellig kerst kunnen vieren. Die wens lijkt uit te komen, want ze mogen binnenkomen bij de familie Vankerst. Maar… deze kinderen zijn helemaal niet aardig, het meisje wil de dieren cadeau geven aan haar broer, omdat ze elkaar elk jaar een zo stom mogelijk cadeau proberen te geven. Uiteindelijk willen ze de dieren zelfs verkopen op de rommelmarkt!
Op de rommelmarkt komen Stinkhond en Plattekat een meisje tegen dat hun hulp kan gebruiken. Zouden ze toch nog een vrolijk kerstfeest krijgen?

Over Stinkhond

Wie is die Stinkhond eigenlijk? In het eerste deel van de serie maak je wat uitgebreider kennis met hem.
Stinkhond woont samen met Plattekat in een vuilnisbak. Stinkhond is vies, lelijk en vooral ook heel dom. Maar hij heeft een hart van goud en beleeft allerlei spannende avonturen.
De boeken over Stinkhond zijn geschreven door de Fransman Colas Gutman. Hij is echt een schrijver van boeken voor beginnende lezers. Als ik naar het niveau van deze boeken kijk, zou ik deze nog niet adviseren voor groep 3, maar vanaf groep 4 zijn deze boeken zelf te lezen.
Stinkhond – Vrolijk kerstfeest! is inmiddels het vierde deel uit de serie over Stinkhond. Volgend jaar verschijnen er nog 2 delen. Er zijn van deze serie in Frankrijk inmiddels al meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.

Stinkhond – Vrolijk kerstfeest!
Stinkhond – Vrolijk kerstfeest!

Gesprek over aardig zijn en de kerstgedachte

Mijn dochter vond dit deel net wat minder leuk dan de andere delen, misschien omdat het ook juist weer erg veel leek op de voorgaande delen. Stinkhond – Vrolijk Kerstfeest! heeft hetzelfde uitgangspunt als de andere boeken van deze serie. Er zijn onaardige, gemene mensen, die misbruik maken van Stinkhond, of zich beter voelen. Stinkhond heeft dit zelf niet door, maar Plattekat wel.
Dit zorgt voor jonge kinderen wel voor een mooi gespreksonderwerp: is het netjes hoe ze met Stinkhond omgaan? En wat vind jij daarvan?
Ook nodigt dit deel daar natuurlijk extra voor uit, want het is ook nog eens Kerst! Een tijd van vrede en een beetje extra lief zijn voor elkaar. Gelukkig heeft het boek een fijn eind, zodat Stinkhond en Plattekat toch nog een vrolijk kerstfeest hebben!  

Stinkhond – Vrolijk kerstfeest!

Specificaties Stinkhond – Vrolijk kerstfeest!

Stinkhond – Vrolijk kerstfeest!

Auteur: Colas Gutman | Illustraties: Marc Boutavant │Uitgever: Lannoo
9789401471787│ oktober 2020│ 68 pagina’s│ meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.