Vampyria, een duistere kennismaking met het Hof van Schaduw

Met elke recensie die ik las over Vampyria Hof van Schaduw werd ik enthousiaster. Tot de boekenliefhebber in mij pertinent schreeuwde om deze prachtige Limited Edition toe toevoegen aan mijn collectie. En wat ben ik blij dat ik heb geluisterd, want de inhoud is minstens zo intrigerend als de buitenkant!

Vampyria

Synopsis Vampyria Hof van Schaduw

Vampyria: de bloedspannende YA-bestsellerserie uit Frankrijk.

In Frankrijk is deze immens populaire YA-serie van auteur Victor Dixon een ware sensatie. Hof van Schaduw is het spannende eerste deel dat nu eenmalig in een luxe editie verschijnt. Huiveringwekkend spannend en betoverend mooi!

Het is 1715 als Zonnekoning Lodewijk XIV sterft. Vanaf dat moment leeft hij verder als Schaduwkoning van de vampiers. Hij houdt zijn rijk in een ijzeren greep. De normale stervelingen moeten zich houden aan strenge regels. En zij moeten de vampieraristocratie letterlijk van vers bloed voorzien. Na drie eeuwen regeert de Schaduwkoning nog steeds, maar het verzet onder het gewone volk is groter dan ooit.

Na de moord op haar ouders en broers vanwege hun rebellie, zweert Jeanne hen te wreken. Ze weet, vermomd als dochter van een baron, te infiltreren op de school in Versailles. Een school waar jonge edelen worden opgeleid voor een leven aan het hof. Achter de gouden façade van Versailles is een leven vol intriges, verraad en afschuwelijkheden. Lukt het Jeanne te overleven tussen de vampiers?

Met Vampyria wordt de geschiedenis herschreven!

Victor Dixen

Welkom in het Hof van Schaduw

Iedere sterfelijke burger in Magma Vampyria valt onder de dictatuur van de Schaduwkoning van de vampiers. Wanneer je je hier tegen verzet zal je op gruwelijke wijze worden vermoord. De toon van dit macabere verhaal word gelijk in het eerste hoofdstuk al gezet. Wanneer er letterlijk koppen rollen, de bloedspetters in het rond vliegen en Jeanne er getuigen van is hoe haar familie uitgemoord wordt. Hierdoor borrelt er een haat in haar die alleen te stillen valt met wraak.

Ik vind het heerlijk om mezelf even te kunnen verliezen in een duistere wereld waarin de scheidingslijn tussen goed en kwaad gewoon compleet is weggevaagd. En heb mij dan ook met plezier ondergedompeld in het Hof der Schaduw. Je moet wel tegen een beetje bloederig geweld kunnen. Want er zitten best een aantal gruwelijke stukken in het verhaal waarbij het bloed bijna van de pagina’s spat. Ik had hier zelf geen moeite, omdat het wel binnen het verhaal past. En laten we eerlijk zijn bij een boek over vampiers ontkom je bijna niet aan hun duistere aard.

Duistere Limited Edition

De eerste druk van Vampyria Hof der Schaduw is verschenen in een luxe gebonden editie. Deze betoverende Limited Edition bevat goudfolie, een bedrukt boekblok en een speciale auteurs brief. De cover is echt mijn grote favoriet van dit boek. Door de goudfolie lijkt de kleur soms licht te variëren in het buitenlicht. Ook de bedrukte schutbladen passen wat bij betreft perfect bij het gehele gevoel dat Vampyria uitstraalt. De portretten op deze pagina zijn echt de moeite waard om eens nader te bestuderen.

Ik ben echt zo blij dat ik deze prachtige editie heb weten te bemachtigen. Geen idee hoeveel exemplaren er nog beschikbaar zijn van de eerste druk, maar overal waar ik kijk staan ze als uitverkocht de special edition. Maar als je nieuwsgierig bent geworden naar Vampyria, dan zou ik zeker proberen om een Limited Edition aan te schaffen!

Raad ik Vampyria aan?

Jaaaaaaahhh! Houd je van de duistere kant van vampiers en ben je niet snel afgeschrikt door bloederig geweld, dan is Vampyria Hof van Schaduw echt wat voor jou. Hoewel ik erg kan genieten van de moderne en romantische verhalen over vampiers gaat er niets boven de donker kant van deze duistere wezens. Ze zijn wreed, egoïstisch en zullen zichzelf altijd als alfa roofdier zien.

Ik twijfelde wel een beetje of ik het leuk zou vinden dat het verhaal zich afspeelt in vroegere tijden. Maar deze donkere wereld was herkenbaar genoeg om mezelf makkelijk in te verliezen. Vampyria leest eenvoudig weg. Sterker nog probeer het boek maar eens weg te leggen…

De verschillende personages in dit boek hebben elk hun eigen fascinerende historie. En allen bezitten een unieke persoonlijkheid zonder het verhaal onnodig ingewikkeld te maken. Sterker nog ze voegen juist meer intrige toe. Ik kan dan ook maar moeilijk kiezen wie mijn favoriet is… Is het de stoere door wraak gedreven Jeanne? De onvoorspelbare en iets wat gestoorde Alexandre? Of toch één van de andere bijzondere karakters. Ik kan het je niet vertellen, want ze hebben allemaal iets bijzonders dat hen op bepaalde momenten in het verhaal aantrekt.

Dus wees gewaarschuwd… als je eenmaal binnen treed in het Hof der Schaduw zal je niet snel meer willen vertrekken. Ik wacht in ieder geval ongeduldig af op het ongetwijfelde spannende vervolg!

Vampyria

Ben je ook zo dol op spannende verhalen over vampiers? Lees dan ook eens deze reviews:

Andere reviews over fantasy boeken met een duistere kant lees je hier:

Specificaties Vampyria Hof van Schaduw

Auteur: Victor Dixon | Vertaler: Marga Blankestijn | Plattegrond en illustraties: Misty Beee | Medaillons: Loles Romero | Uitgever: Luitingh Sijthoff | 15 juni 2023 | 416 pagina’s | 9789021037912 limited editon / 9789021044330 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.