Vanuit het duister – een spannende IJslandse thriller

Vanuit het duister is een spannende thriller van de IJslandse schrijfster Eva Bjorg Aegisdottir. Deze schrijfster met de prachtige naam, maakt haar debuut met Vanuit het duister. En ze won er een prijs mee. voor het beste thrillerdebuut, dus dat klinkt al veelbelovend. In Vanuit het duister verhuist rechercheur Elma terug naar haar geboorteplaats Akranes. Vergeleken met haar vorige werk in Reykjavik verwacht ze hier een rustiger werkplek. Maar al gelijk bij de start van haar nieuwe baan wordt het lichaam een vrouw gevonden. In zee bij de rotsen, vlakbij de vuurtoren.

Vanuit het duister

Op onderzoek in Vanuit het duister

Juist omdat Akranes een klein dorp is, maakt de vondst van Elisabet, want zo heet de vrouw, veel los. Zeker als blijkt dat zij een onbekende bekende is. Vroeger heeft ze ook in het dorp gewoond, in een ingewikkelde situatie. Daarna is zij jaren weggeweest en wilde ze ook pertinent niet terug naar haar geboorteplaats. Dus de vraag in Vanuit het duister is: hoe is ze hier, dood, terechtgekomen? Op deze voor haar nare en onlogische plek? Elma gaat op onderzoek uit met haar collega’s en al snel blijkt dat er allerlei verbindingen zijn in de gemeenschap, die ook tot het politiebureau reiken.

Eva Bjorg Aegisdottir

Ontrafelen

Tegelijkertijd heeft Elma ook zo haar eigen issues in Vanuit het duister. Ze is niet voor niks uit Reykjavik naar Akranes verhuisd en gaandeweg in het boek geeft ze daar wat meer openheid over. Ook haar eigen familie woont al jaren in het dorp en de moord op de vrouw is onderwerp van gesprek. Beetje bij beetje wordt duidelijk hoe de lijnen in het dorp lopen, al blijven er lang puzzelstukjes ontbreken. Elma haar achtergrond in de psychologie zorgt er voor dat ze het breder bekijkt dan haar leidinggevende, en zo komt ze steeds wat dichterbij de ontknoping van het mysterie.

Eva Bjorg Aegisdottir

Verrassing Vanuit het duister

Verder ga ik niets over het verhaal vertellen, dat is zonde! Vanuit het duister is een fijne thriller: het leest als een trein en het is niet al te luguber gelukkig. Meer detective-achtig: wie heeft haar vermoord, hoe zitten de contacten in elkaar? En vooral ook: waarom? Het plot is verrassend en laat ook echt op zich wachten. Dat is niet erg, de opbouw van het boek is prettig, dus je leest er zo naar toe. Vanuit het duister smaakt naar meer, dus ik ben benieuwd naar het volgende boek van Aegisdottir!

Specificaties Vanuit het duister

Auteur: Eva Bjorg Aegisdottir | Uitgeverij de Fontein | Vertaald door Willemien Werkman | December 2021 | 9789026152474 | 319 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek


Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.