Winde Wilderling en het moerasmonster, een natuurrijk avontuur

Wanneer de hond van Winde wordt ontvoert door de Wilderlingen besluit ze met hen mee te gaan. Op avontuur in de bijzondere Wildernis. In Winde Wilderling en het moerasmonster is niets wat het lijkt. En als je de Wildernis betreed zal je voor altijd veranderen… Wie durft er mee te gaan?

Winde Wilderling

Winde Wilderling

Winde is verhuisd. Haar nieuwe huis grenst aan een overwoekerd terrein. Als ze op een ochtend de grens oversteekt, gebeurt er iets magisch: ze betreedt de Wildernis – een spannend bos dat veel groter is dan ze had gedacht. Waar zich geheimen schuilhouden, een heks woont en zelfs een monster de omgeving onveilig maakt. Daar ontmoet ze de Wildelingen: kinderen die zich Muis, Raaf, Vos en Haas noemen. En Winde verandert. Ze wordt Winde Wildeling en gaat met de andere Wildelingen op zoek naar het monster dat hun vriend heeft ontvoerd. De Wildernis komt tot leven door de fantasie van de kinderen. Winde Wilderling en het moerasmonster is een ode aan de kracht van de natuur en de verbeelding. Het moedigt kinderen aan om te ontdekken, om nieuwsgierig te zijn, om avonturen te beleven. Het begin van een geweldige serie, met vrolijke tweekleuren-illustraties van Rebecca Bagley.

Op avontuur in de Wildernis

De natuur heeft altijd een betoverende werking op kinderen. Een simpele hut word een kasteel en een eenvoudige tak een machtig zwaard. Maar de Wildernis gaat net een stapje verder. Fantasie en beleving spelen een grote rol in Winde Wilderling en het moerasmonster. Maar toch is er ook iets bijzonders aan de hand… zou dit de magie van de Wildernis zijn?

Durf je mee?

Vriendschap

Een nieuw huis in een nieuwe stad betekend voor Winde dat ze ook nieuwe vrienden zal moeten maken. Deze vrienden vind zij tijdens haar avontuur in de Wildernis. Samen met Muis, Raaf, Vos en Haas gaat ze op pad om Beer te redden. Terwijl ze dieper de Wildernis intrekken vormt zich al snel een bijzondere vriendschap. En vindt Winde haar plekje als Winde Wilderling terwijl ze opzoek gaan naar het moerasmonster.

kaart

Raden wij Winde Wilderling en het moerasmonster aan?

Jazeker, Winde Wilderling en het moerasmonster is een magisch avontuur over vriendschap en jezelf mogen zijn. Het boek leert kinderen dat iedereen speciaal is. Met eigen unieke eigenschappen.

Wat ik zo mooi vind is dat het fantasie en natuur combineert waardoor er een prachtig verhaal ontstaat. Een verhaal vol spanning, ontdekkingen en vriendschap. Een geweldig boek voor nieuwsgierige kinderen die graag hun fantasie vrij laten!

Winde Wilderling

Tweekleurige illustraties

De sprekende tweekleurige illustraties van Rebecca Bagley zijn door het gehele boek terug te vinden. De tekeningen in Winde Wilderling en het moerasmonster bezitten vele details. Maar door de groene accenten zijn zij onderdeel van de natuur. Mijn dochter vond het ook erg leuk om te zien hoe de Wilderlingen eruit zien. En om te ontdekken of ze er echt zo uit zien als hun naam doet vermoeden… Dit werd al gauw een leuk raadspelletje. Wie zal wie zijn?

Winde Wilderling

Specificaties Winde Wildering

Auteur: Gill Lewis | Illustraties: Rebecca Bagley | Uitgever: Lemniscaat | 21 februari 2023 | 144 pagina’s | 9789047714972 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Winde Wilderling
Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.