Vosje Vic en vriendjes klaar voor de lente, een prentenboek

Vosje Vic en vriendjes klaar voor de lente is een heerlijk prentenboek waar je helemaal blij van wordt. Dat begint al met de kaft met alle vrolijke kleurtjes, lieve dieren en prachtige bonte mix van bloemen. Ja laat die lente maar snel komen! Zullen we de natuur een handje helpen?

Vosje Vic klaar voor de lente samenvatting

Vosje Vic is helemaal klaar voor de lente. Hij heeft zelfs al een prachtig gekleurd picknickkleed. Die moet natuurlijk uitgeprobeerd worden dus de hoogste tijd voor een picknick in het bos op een groot bloemenveld. Maar eenmaal buiten kan Vosje Vic nergens een bloem ontdekken. Hij kijkt sip om zich heen.

Dasje Daan heeft wel een idee. Hij heeft een schep en bloemzaadjes om zelf bloemen te gaan planten. Ook hij is klaar voor de lente! Samen graven ze kuilen en stoppen de zaadjes in de grond.

Daan en Vic zijn echter niet de enige dieren die er zin in hebben. Bever Bas maakt van een paar bloemetjes kransen, Elly eekhoorn maakt vogelhuisjes voor de vogels om nestjes te maken. Kiki Konijn versiert eieren.

Samen maken ze van alles, maar dan gaat opeens regenen.. en nu?

Interactief en creatief

Heb jij zin om met kleuters te praten over bloeien en groeien dan is Vosje Vic en vriendjes klaar voor de lente een perfect prentenboek om te gebruiken. Want kunnen er na 1 regenbui na het planten van de zaadjes al bloemen zijn? Wat denken de kinderen hoe lang dat duurt? Bespreek tijd en groei en maak een voorspelling. Een mooi experiment die je bijvoorbeeld met snelgroeiende sterrenkers kunt doen, maar ook met andere bloemzaadjes om de verschillen te zien.

Maar ook creatief kun je aan de slag. Vogelhuisjes maken, eieren schilderen, en dingen versieren met bloemen. En natuurlijk zodra het lekker weer is lekker gaan picknicken buiten! Ik kan niet wachten!

Andere leuke boeken

klaar voor de lente hoofd

Specificaties Vosje Vic en vriendjes klaar voor de lente

Auteur: Federico Van Lunter | Illustraties Katya Longhi | Uitgeverij Clavis | 9789044847376 | 29 februari 2024 | 32 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.