Echte helden – brandgevaar, een spannend boek van Charlotte Habersack

Wanneer ben je een echte held? Als je iemand redt uit een brandende toren? Als je iets doet wat je heel spannend vindt? Of misschien wel als je durft op te staan tegen iemand die pest? In het boek Echte Helden komen ze allemaal voorbij. Het boek gaat over de 10-jarige Ben die een nogal grote fantasie heeft. En van alles uit zijn duim zuigt. Maar dat brengt hem behoorlijk in de problemen. Een heel spannend verhaal volgt! Een boek van de Duitse auteur Charlotte Habersack, geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.

hoofd

Fantastische bedrieger

Ben was de grootste bluffer van zijn school. Zo begint het eerste hoofdstuk Een Fantastische Bedrieger. Een nogal middelmatige leerling met een heel middelmatig uiterlijk. Ben was zo dun als een asperge, en dan eentje die is geschild. En om dat een beetje te compenseren, vertelt Ben heel veel verzonnen verhalen. Daarmee weet hij de aandacht te trekken. Maar dan brengt één van zijn verhalen hem in levensgevaar. En dan laten de echte helden zich zien.

Ben heeft het niet zo leuk. Op school wordt hij gepest door de sterke en stoere Leon. Thuis wordt hij eigenlijk een beetje over het hoofd gezien. Hij zit tussen zijn schattige zusje Jenny en stoere broer Timo in. Groot genoeg om het plastic afval naar de container te brengen. Maar te klein om net zo lang op te blijven als Timo. Je krijgt best een beetje medelijden met Ben. Hij durft niet zo veel en heeft last van hoogtevrees. Maar hij wil zichzelf wel bewijzen. En dan ben je beïnvloedbaar voor jongens met snode plannen. Denk aan bier en sigaretten. En of hij zijn worstelingen nou heel handig oplost? Niet echt..

De bende van Leon was net een tank. Het was beter om erin te zitten dan om buiten voor het kanon te staan.

Hoofdpersoon Ben

Echte helden – brandgevaar

Naar een waargebeurd verhaal, zo wordt het aangekondigd. En houd er rekening mee dat je geen zwakke zenuwen moet hebben. Dus je krijgt een waarschuwing vooraf dat het heel spannend wordt. Want Ben komt door zijn bewijsdrang in groot gevaar. Gelukkig blijkt hij vindingrijk, en onverwacht kalm in deze spannende situatie. En dan wordt hij letterlijk uit de brand geholpen door degene van wie je het misschien niet zou verwachten.

Het is een vlot geschreven verhaal, met veel humor. En vooral spanning! Een verhaal over echte helden en vrienden. Over erbij willen horen en gezien willen worden. Het gaat ook over onzekerheid, en wat kinderen doen om dat te verbergen. Gelukkig blijkt de waarheid vertellen altijd de beste oplossing. En ook een belangrijke les: iedereen wil gewoon graag een beetje waardering. Voor iets dat je goed kan of om wie je bent. Of dat nou is dat je goed verhalen kan vertellen of aan een trapeze kunt slingeren. Je hebt allemaal zo je talenten!

Echte helden

Wat vindt een 9-jarige van het boek?

Het is best heel spannend en je hoop dat het goed komt. Ben vertelt veel gekke verhalen, en dat is best grappig maar je begrijpt tegelijk niet zo goed waarom hij dat doet. En dat hij dan zelf niet zo aardig doet tegen een meisje uit zijn klas die wel aardig is tegen hem. Maar dat komt weer helemaal goed aan het eind!

Echte helden is geschreven door de Duitse auteur Charlotte Habersack. Met illustraties van Nikolai Renger, die heel goed passen bij de hoofdpersonen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Voor kinderen die van spanning houden en van boeken over de buitenbeentjes die een beetje anders zijn. Want daar kun je eigenlijk best veel van leren!

Specificaties Echte helden – brandgevaar

Auteur: Charlotte Habersack | Illustrator: Nikolai Renger | Vertaling: Michiel Nijenhuis | Uitgeverij Condor | 9789493189393 | juli 2021 | 144 pagina’s | Meer informatie vraag je bij je lokale boekhandel, of kijk hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.