Geen weg terug – een spannende jeugdthriller

Wat zou jij doen als je een tas met 80.000 euro vindt? Bij mij zouden dan denk ik alle alarmbellen afgaan, en ik zou meteen de politie inschakelen denk ik. In ‘Geen weg terug’ komt Eva met haar vriendinnen voor dit dilemma te staan. Maar zij nemen een andere beslissing….

Wanneer je een verkeerde beslissing maakt: ‘Geen weg terug’

Wanneer Eva en haar vriendinnen Anna, Fleur en Kim midden in de nacht na een schoolfeest naar huis fietsen, stuiten ze op een auto die met geopende portieren op de weg staat. Ernaast liggen twee mannen in een grote plas bloed. Als Eva de politie wil bellen, ziet Fleur een tas met geld in de auto. Hoewel Eva en Anna er geen goed gevoel bij hebben, neemt Fleur de tas mee. Maar dan blijkt dat een van de mannen nog leeft. Hij hoort bij een groep zware criminelen… En dan is er geen weg meer terug…

Spannende avonturen in Rotterdam

Hoewel dit eigenlijk een jeugdthriller is, was de omschrijving zo spannend dat ik als volwassene hier meteen in wilde gaan lezen! En het leuke van het lezen van ‘young adult’ boeken, is dat ze vaak veel lichter zijn om te lezen, maar net zo spannend! En dat is zeker het geval bij ‘Geen weg terug’. Vanaf de eerste bladzijde heeft het verhaal je in zijn greep. De hoofdpersoon van dit boek is Eva, de meeste hoofdstukken worden vanuit haar perspectief geschreven. Maar er worden ook enkele hoofdstukken vanuit het perspectief van haar beste vriendin Fleur geschreven. Zo kom je automatisch dicht bij deze twee hoofdpersonen te staan, krijgen ze meer diepgang en zijn de andere vriendinnen van het clubje wat meer ’typetjes’.

Deze manier van schrijven leest heel prettig, alsof je het verhaal zelf beleeft. En wat ik heel erg leuk vind, is dat het verhaal zich hier ook echt in Nederland afspeelt. De meiden zitten op school in Rotterdam, en voor lezers die daar ook in de buurt wonen, zal het boek daarom veel herkenningspunten hebben!

Een jeugdthriller voor jong(eren) en ouder….

Normaal lees ik eigenlijk geen jeugdthrillers. Maar na het lezen van ‘Geen weg terug’ ga ik dat zeker vaker doen! De schrijver van dit boek is Elvin Post. Normaalgesproken schrijft hij thrillers voor volwassenen. ‘Geen weg terug’ is zijn eerste jeugdthriller. Dit boek is uitgebracht door uitgeverij De Fontein, en ze hebben bij hun uitgeverij zelfs een hele serie spannend jeugdthrillers!

‘Politie niet betreden’ is de overkoepelende naam voor deze serie thrillers, waarvan Selena er ook al een aantal heeft mogen reviewen. Deze boeken zijn geschikt voor jongeren vanaf 13 jaar en spelen zich af in een herkenbare, hedendaagse tiener-setting. Daarnaast zijn het ook echt actuele, spannende thema’s. Ik heb dit boek dan ook echt in één ruk uitgelezen. En nu wil ik zeker meer van deze serie lezen!

Specificaties ‘Geen weg terug’

Auteur: Elvin Post | Uitgever: De Fontein | 9789026160141 | februari 2022 | Vanaf 13 jaar | 256 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.