Het Moezelmeisje, een vertrek thriller van Marelle Boersma

De vertrek thrillers van Marelle Boersma zijn inmiddels niet weg te denken van onze boekenblog! Meerdere reviewers hebben haar thrillers gelezen. Dit keer vertrek ik naar Duitsland naar de Moezelstreek! Wijnranken, mooie huisjes, het rustige dorpse leven.. Zo met de grijze en regenachtige dagen heb ik zin om in deze wereld van Het Moezelmeisje te duiken en ben ik klaar voor vertrek. Lekker van onder mijn deken zonder vertraging!

het moezelmeisje

Het Moezelmeisje

In de Moezel wordt het levenloze lichaam van een jonge vrouw gevonden. Emma wil haar geluk beproeven in het Duitse stadje Cochem. Ze heeft bedacht dat ze op de wijnboerderij van haar familie een prachtige alcoholvrije wijn kan gaan maken. Direct na aankomst wordt ze echter met twee misdrijven geconfronteerd. Houden deze twee zaken verband met elkaar? Of misschien zelfs met haar komst? Lees het in de vertrek thriller Het Moezelmeisje van Marelle Boersma.

Auteur Marelle Boersma

Marelle Boersma (1957) heeft inmiddels een heel rijtje thrillers op haar naam staan. Waaronder een aantal bestsellers zoals Ik volg je en Vals alarm (ruim 85.000 ex.). Vals alarm won de tweede prijs bij de Thrillerawards 2012 en stond ruim 6 weken in de Bestseller 60. Haar eerste thrillers zoals Blind date gaan voornamelijk over actuele misstanden, vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen van slachtoffers. Op dit moment schrijft Marelle aan een serie Vertrek-thrillers, waarvan de eerste, Chateau de Provence, in 2018 is uitgekomen. Ciao Sicilia volgde een jaar later en ook Enkele reis naar de Algarve kan aan het rijtje worden toegevoegd.

Inmiddels zijn haar Vertrek-thrillers razend populair en maart 2020 volgde Terug naar Cornwall. Het zijn verhalen waarin Nederlanders hun vertrouwde leven achter zich laten om zich in het buitenland te vestigen, met steeds een andere reden om te vertrekken. Daarna volgden Waan je in een andere wereld en haar nieuwste (2021) Het Moezelmeisje.

Couleur locale

Door Marelle haar uitgebreide research in het land of de streek waar de hoofdpersonen naartoe gaan, geeft de couleur locale altijd iets extra’s. Marelle weet als geen ander hoe het is om elders een nieuw bestaan op te bouwen. Na een paar jaar in Portugal gewoond te hebben, vertrekt ze nu naar Frankrijk om daar te wonen, schrijven en samen met haar man Jan schrijfvakanties te organiseren.

Op reis naar Duitsland

Ik heb kennis mogen maken met Marelle in Blind date, een boek wat me op het einde aangenaam wist te verrassen. Het verhaal was prima, wist met qua schrijfstijl niet helemaal te pakken, maar het einde was indrukwekkend. En dan blijft een boek je bij. Ik was dus erg benieuwd naar haar nieuwste boek Het Moezelmeisje. Het verhaal klinkt prima, de setting klinkt heerlijk en ik ben benieuwd wat Marelle dit keer weet te geven.

Het boek begint met een duistere ondertoon. We maken kennis met Emma. Een meid met een missie en een meid met een verleden. De duistere onderlaag borrelt al vrij snel aangenaam omhoog als een goed glas mousserende wijn. Bij elke slok voel je de aangename prikkels en kan je niet wachten op een volgend slokje. Ook in Het Moezelmeisje is de couleur locale weer aangenaam. Marelle weet de omgeving perfect te schetsen. Ik waan me tussen de wijnranken in de Moezelstreek.

Karakters in Het Moezelmeisje

We lezen voornamelijk vanuit Emma haar perspectief. Marelle schrijft in de derde personage. Soms vind ik dit fijn, en soms niet. Tussendoor lezen we soms ook vanuit de ik-personage van Angelika. Emma is de dochter van de rijke wijnboer en Angelika is het hoofd van de plukploeg die met de hand de wijnranken verzorgd. Oftewel onderdeel van de “plukkers”. Beide vrouwen delen de locatie maar verder is Emma het rijke meisje en dochter van, en Angelika is een arme plukster. Toch slaat de titel Het Moezelmeisje op beide.

Dat vind ik erg leuk gedaan door Marelle. Het Moezelmeisje is de verloren dochter met een droom en een missie. Maar tegelijk is er ook een meisje in de Moezel gevonden. Wat is haar verhaal? Uiteraard is de situatie niet zo zwart-wit en we leren al snel wat Emma allemaal heeft moeten doorstaan in haar leven. Het is vijftien jaar geleden dat haar vader met haar broer zijn vertrokken uit het leven van haar en haar moeder. Ook Angelika is gevormd door haar verleden en probeert haar weg in het nu te vinden.

Bumpy ride

Ook in Het Moezelmeisje weet Marelle me niet te pakken met haar schrijfstijl Ik struikel soms over haar woordkeuzes en voel haar vertelritme niet helemaal aan. Bijvoorbeeld de zin: “Ze zuigt een stukje gerookte zalm naar binnen“, heeft bij mij als beelddenker veel vreemde situaties opgeroepen. Hoe zuig je een stukje zalm naar binnen terwijl je in een net restaurant zit te dineren? En de zin: “Het is fijn om haar naast zich te weten“, komt ook niet helemaal lekker binnen.

En zo zijn er ook bepaalde situaties die voorvallen die ik niet helemaal snap. Neer gemept worden in een wijnkelder en er vervolgens niet naar vragen snap ik niet helemaal. Maar toch heb ik genoten van Het Moezelmeisje. En dat komt doordat Marelle wel een goed verhaal heeft met wederom belangrijke thema’s. Thema’s die goed zijn om te bespreken. En dat vond ik aan Blind date ook goed. Een luchtige vertrek thriller gemengd met belangrijke kwesties.

Kracht

Ook vind ik het mooi dat er kracht komt kijken. Kracht om de situatie te veranderen waar je in zit. De kracht om te vechten en niet als slachtoffer bij de pakken neer te zitten. Dit geld voor Emma en Angelika in Het Moezelmeisje. Op hun eigen manier moeten ze zien te overleven en dat doen ze ook zeker. Ze vechten voor wat ze waard zijn en dat vind ik fijn om te lezen. Daar kan ik me mee identificeren. Geluk is altijd het voor jezelf opkomen en het vechten waard.

Wel mis ik nog een lekkere romance. Alhoewel dit er voor 1 van de hoofdpersonages wel in zit, ik zeg niet wie. Maar ik had nog iets meer willen zwijmelen. Maar misschien ben ik nog een beetje in mijn vorige zwijmelboek blijven hangen of heb ik behoefte aan romantiek. Al met al heb ik genoten van Het Moezelmeisje en was het een fijne reis!

Specificaties Het Moezelmeisje

Auteur: Marelle Boersma | Uitgever: De Crime Compagnie | Omslagontwerp: Margo Togni | Boekverzorging: Michiel Niesen / ZetProducties | September 2021 | 9789461095176 | 352 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.