Ik zoek een boek, blog met handige tips en inspiratie!

Help ik zoek een boek! Heb jij dat wel eens? Dat je zin hebt in een nieuw verhaal maar even niet weet wat. Of dat je een cadeau zoekt voor iemand maar ook niet weet wat. De boekenjungle is net zo dik als dat jij je kan voorstellen.. plus nog zo onwijs veel meer. Regelmatig komen er nieuwe boeken bij, maar de eerdere uitgaves mogen ook zeker niet vergeten worden. Maar hoe zoek je nou een nieuw te lezen boek? Ik ga je helpen met tips in deze blog.

Ik zoek een boek, blog met handige tips en inspiratie!

Ik zoek een boek

1. Zoekmachine StoerLeesVoer

Op dit moment van schrijven hebben wij bijna 1850 boekrecensies op onze boekenblog staan. Dagelijks komen hier minimaal 2 nieuwe bij. Dit zijn veelal nieuwe boeken, maar ook oudere boeken komen zeker voorbij. Ook staan er vaak in reviews nog extra tips naar boeken. Zeker in onze themablogs geven we veel extra tips. Omdat we uitgebreide recensies schrijven zijn deze goed te vinden op een zoekwoord. Ik zoek een boek? Nou typ hieronder maar eens een term in wat jij leuk vindt en je zult onze bijpassende reviews netjes tevoorschijn zien komen!

2. Tagcloud

Ik zoek een boek maar heb eigenlijk ook niet echt een woord of term in mijn hoofd. Help! Nou niks aan de hand. Soms heb je gewoon even geen inspiratie. Wij snappen dat en ook hiermee hebben wij de oplossing voor jullie. Want wij geven onze reviews ook allemaal handige tags mee. Dat is simpel gezegd een extra categorie kaartje waarbij ze weer samen gegroepeerd te vinden zijn. Zónder dat jij een zoekwoord of term hoeft te bedenken. Want wij hebben een mooie tagcloud voor je waar jij zelf alleen een woord hoeft te kiezen. En welk woord spreekt tot je? Klik maar aan.

anders zijn avontuur basisschool boekenserie bos comic coming of age culturen debuut detective dieren diversiteit dystopie emoties encyclopedie familie fantasie fantasy feelgood feest feminisme filosofie flapjesboek geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig heelal het leven historische roman hond horror humor interactief jeugdthriller jezelf zijn kat kerst klassieker klimaat kunst kunstenaar lgbtiqa liefde literatuur maan maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful monsters moord museum muziek mysterie natuur oceaan ondernemen oorlog opgroeien opvoeding pesten poes politie prentenboek prentenboek op rijm reizen rijm roman romantisch rouw samen school seizoenen seksualiteit sinterklaas spannend sprookjes sterke vrouw strip thriller trilogie tweede wereldoorlog vakantie verhalenbundel verliefd voertuigen voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld wetenschap whodunnit winter zelfbeeld zelfvertrouwen zoekboek

3. Uitgevers in Ik zoek een boek

Een uitgeverij kan groot of klein zijn. Zelfs ook door een persoon zelf kan een boek worden uitgegeven. Maar een uitgeverij heeft altijd een bepaalde stempel op een boek. Misschien ben je hier geeneens bewust van. Zoek maar eens een aantal favoriete boeken op. Zijn het diverse uitgevers? Of zie je bepaalde vaker terugkomen? Ik zoek een boek, kan dus ook prima op uitgeverij! En laten wij nou onze reviews ook op uitgever indelen. Hieronder de link naar alle uitgevers van onze site. En je kan er dus op klikken om al onze reviews daar weer van handig op een rijtje te krijgen.

vazen
Creatief met oude boeken. Klik op de foto voor meer informatie

4. Leeftijd

Zoek je een boek in een bepaalde leeftijd? Ook daar hebben we aan gedacht. Je kan handig per leeftijd zoeken. Van babyboeken tot volwassen. Maar ook young adult staat apart vermeld omdat dit weer een specifieke doelgroep is. Zoeken op leeftijd geeft weer een ander zoekresultaat, wat je kan verrassen. En een voordeel is dat de zoekresultaten passend zijn voor de leeftijd waar je op zoekt.

Kind en jeugd

Young adult en volwassen

5. Vraag een specialist

Is je “Ik zoek een boek” vraag nog niet verzadigd? Vraag dan eens een specialist! Een wat, hoe wie? Nou gewoon een specialist, iemand die ook veel leest. Iemand met een aardige bibliotheek in zijn of haar hoofd. Breng eens een bezoekje aan bijvoorbeeld een boekenwinkel. Daar kunnen ze je echt verder helpen. Maar ook bij een bibliotheek zijn veel specialisten aanwezig. Verder kan je nog op social media meerdere boekengroepen vinden waarbij je dit soort vragen kan stellen. En uiteraard mag je ons ook altijd een berichtje sturen. Dit kan op scoial media of per e-mail: selena@stoerleesvoer.nl en dan worden vragen in ons reviewteam behandeld. We staan momenteel met 11 boekennerds sterk, dus er zal vast een leuke tip uit komen rollen.

6. Thema in Ik zoek een boek

Heb je echt een bepaald thema in je hoofd voor je ‘Ik zoek een boek of boeken’ vraag. Bijvoorbeeld voor je klas, opvanggroep of gewoon voor jezelf? Wij stellen handige themablogs samen met onze recensies. Maar daar staan ook extra tips buiten onze reviews om. Lekker compleet dus. Ook is ons Pinterest account ingedeeld op themaborden.

7. Bewegend beeld in Ik zoek een boek

Ik zoek een boek, en nog steeds niks gevonden? Ben je er een beetje moe van en heb je geen zin meer om te lezen? Gelukkig hebben wij ook bewegend beeld hoor! We hebben een mooi Youtube en TikTok acount. Kan je lekker even speuren tussen de bewegende beelden voor inspiratie.

liefde
Creatief met oude boeken. Klik op de foto voor meer informatie

8. Auteurs en illustratoren

Uiteraard kan je ook gaan zoeken binnen auteurs en illustratoren die jou aanspreken. Een bepaalde schrijfwijze, woordkleur of manier van illustreren: het kan gewoon helemaal jouw smaak zijn! En waarom voor iets nieuws gaan als je al een “klik” hebt. Dus zoek bij ons op auteurs en illustratoren. Vraag er naar bij je lokale boekhandel. Of zoek gewoon op internet, soms kom je dan achter leuke feiten en weetjes van deze personen. En vaak staan er boeken bij die je misschien nog helemaal niet kent.

9. Related posts

Als je bij ons een recensie leest dan staat er in en om die recensie vaak nog leuke inspiratie. Zo ook onderaan related posts. Dit doet onze website weer aan de hand van bepaalde woorden, tags en meer. Er komt onderin een mooi lijstje van 10 bijpassende recensies. Soms echt passend, soms misschien wat minder voor de hand liggend. Maar dat dit inspiratie is, op weer een andere manier, dat is een ding wat zeker is! Ik zoek een boek maar geen idee welke? Scroll lekker naar beneden en speur eens bij de related voorstellen.

10. Ik zoek een boek wat ik al ken

Zit er een boek in je hoofd maar kan je niet meer op de titel komen? Ik zoek een boek maar kan het niet vinden? Dan kan je een paar dingen doen. Uiteraard kan Google je vriend zijn als je wat steekwoorden hebt. Ook kan je weer in groepen op social media ook je vraag stellen. En wil ik weer de tip van specialisten raadplegen delen. Vraag het bij je boekenwinkel, bibliotheek of aan ons! Is een boek echt onvindbaar dan kunnen wij altijd nog andere kanalen bewandelen om jouw ‘verloren’ boek te vinden!

Ik zoek een boek

Zoek je nog steeds een boek? Of heb je inmiddels je ’te lezen oftewel je TBR’ lijst alweer flink aangevuld? Ik hoop dat met bovenstaande tips je voor jezelf of een ander een mooi passend boek hebt gevonden. Want een boek blijft toch wel het beste cadeau wat je aan jezelf of een ander kan geven.

Heb jij nog vragen of tips? Ik hoor het graag van je!

Ik zoek een boek, blog met handige tips en inspiratie!
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.