Mozaïeken met papier, een recycle activiteit met oude boeken

Creatief met oude boeken; mozaïeken met papier is de nieuwste aanwinst in StoerDoenVoer! Inmiddels ben ik de ongemakkelijkheid al voorbij van knutselen met oude boeken. Ik begin er plezier in te krijgen om die oude boeken nieuw leven te geven. En die pagina’s zijn echt heel fijn knutsel materiaal. Daarbij oogt het al heel snel tof door al die letters. Mozaïeken valt ook onder de noemer mindful bezig zijn. Lekker passen en meten en leegtes opvullen. Mozaïeken met papier is voor elke leeftijd leuk. Van jong tot volwassen. En onthoudt.. Als ik het kan, kan iedereen het wel. Mijn activiteiten zijn heel simpel en kan je aanpassen naar je eigen crea niveau.

Mozaïeken met papier

Creatief met oude boeken; Mozaïeken met papier

  • Stift
  • Papier, liefst wat dikker hobby karton
  • Lijm
  • Oude boeken/tijdschriften/kranten

Eventueel
Kleurplaat en ander mozaïek papier zoals confetti of oud papier snippers

Ik heb op kleiner hobby karton een wolk, raket en maan getekend met zwarte stift. Ik ben geen tekenheld, dus ik hou het heel simpel. Scheur vervolgens wat bladzijdes uit een oud boek en versnipper dit grof. Ik lijm een klein stukje van de tekening in en dan vul ik dat op met mozaïek papier stukjes. Terwijl je bezig bent scheur je de snippers op maat. Ik gebruik het wit van de pagina soms als accentje in de tekening, je kan hiermee spelen. Ik teken bij de maan en raket wat simpele sterren en bij de wolk druppels. Het is zo simpel maar het resultaat is zo leuk! Creatief met oude boeken; Mozaïeken met papier, kan iedereen!

Kleurplaat en ander papier

Je kan mozaïeken met papier uiteraard ook doen op een kleurplaat. Vul die dan met snippers. Of knip de tekening uit en plak deze op een leuk stukje papier. Ook kan je papiersnippers maken van ander restpapier, kranten of tijdschriften. Zelfs confetti kan ook. Al vind ik het effect van de bladzijdes met woorden zinnen wel heel erg tof. Je kan het ook gebruiken op ene kerstkaartje. Teken een dennenboom, cadeautje, kerstklokje enzovoort en vul deze met snippers. Mozaïeken met papier is superleuk en origineel!

Meer creatieve activiteiten op StoenDoenVoer

Mozaïeken met papier maanmobiel
Mozaïeken met papier
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.