Zomer 2021 is voor ons toch wel in het teken van de dino’s! We zijn naar een heuse bewegende dino show geweest en we hebben alle Jurassic films bekeken. Van de ouderwetse, tot de nieuwere en de meest recente Netflix serie voor een jonger publiek. Maar de liefde en fascinatie voor dinosaurussen is iets wat tijdloos is. Jong en oud zijn gefascineerd over deze oude reuzen die ooit onze aarde bevolkt hebben. Naast musea en films, zijn boeken natuurlijk geweldig om je kennis en informatie te verrijken. Hoog tijd voor een ‘Boeken thema dinosaurus’ overzichtsblog!

Boeken thema dinosaurus

We hebben ontzettend veel gave en diverse boeken met het thema dinosaurus op onze website. Er is al eens een blog geschreven met leuke dino prentenboeken. Maar nu hoog tijd voor een verse verzamelblog met dit onderwerp. Hieronder volgen boeken waarvan we reviews hebben en aansluitend deel ik nog wat extra tips.

boeken thema dinosaurus

Blijf van de dinosaurus af!

Dit voelboekje met spannende geluiden is voor de allerjongste dino-fans! Met lieve afbeeldingen en zachte kleuren is het een leuke kennismaking en een mooie eerste toevoeging in de lijst van boeken thema dinosaurus!

 • Aanbevolen voor 0-2 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier
boeken thema dinosaurus

Zigzag dinosaurussen

Van klein gaan we naar groot in boeken met thema dinosaurussen. Heel GROOT. Zigzag dinosaurussen is wel 2 meter breed namelijk! Daarmee maak je nog eens indruk. Er is genoeg te zien en ontdekken!

 • Aanbevolen leeftijd 4 – 8 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier
boeken thema dinosaurus

Het grote boek over dinosaurussen in boeken met thema dinosaurus

Het derde item in boeken met thema dinosaurus, is een heus uitklapboek! Grote bladzijdes met toffe illustraties klap helemaal open om nog meer te kunnen ontdekken en beleven. Het staat bomvol informatie en is voor een ruime leeftijd interessant.

 • Aanbevolen leeftijd 6-12 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier
boeken thema dinosaurus

Karels grote boek over dinosaurussen – Liesbeth Slegers

Liesbeth Slegers heeft dit vierde item in onze boeken met thema dinosaurus lijst geschreven en geïllustreerd! Heel erg leuk om in haar visie en wereld van dino’s te kunnen stappen. Het past dan ook perfect bij de doelgroep die al snel dit boek als favoriet zullen hebben.

 • Aanbevolen leeftijd 2 – 6 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier
boeken thema dinosaurus

De ultieme dinosaurus encyclopedie – Chris Barker

Ultiem is dit boek met thema dinosaurus. Dit boek is realistischer weergeven en er zit ook nog eens een fantastische app bij om de dino’s tot leven te laten komen. Dit is één van onze favoriete dino boeken die we op de site hebben staan!

 • Aanbevolen leeftijd 4 – 12 jaar
 • Vooledige review met foto’s vind je hier

De ontdekking van de dinosaurussen – Jan Leyssens

Dit boek in thema dinosaurus komt met een leuke lestip! Aan de hand van een onderzoeksvraag kunnen kinderen hun eigen dino gaan ontwerpen. Nieuwsgierig naar hoe Ellen geïnspireerd werd door dit toffe boek? Lees de review!

 • Aanbevolen leeftijd 6 – 12 jaar
 • Volledige review met lestip en foto’s vind je hier

Het ontstaan van het leven in boeken thema dinosaurus

Dit boek is een persoonlijke favoriet hier in huis. Het doet mij denken aan een boek wat ik zelf had vroeger. De illustraties zijn gedetailleerd, er is een tijdlijn, en het hangt tussen veilig en spannend in. Sommige prehistorische monsters zijn zo bizar, we zoeken ze graag op in dit boek!

 • Aanbevolen leeftijd 8 – 12 jaar
 • Volledige review met video en foto’s vind je hier

Hoe alles begon

Hoe alles begon is niet een boek alleen over dinosaurussen. Het is een boek van oerknal tot nu, en daar komen natuurlijk ook de dino’s in aan bod. Daarom staat dit boek ook in deze lijst van boeken thema dinosaurus. Een fijn informatief boek wat lekker divers is!

 • Aanbevolen leeftijd 8- 16 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier

Wat als prehistorische dieren vandaag leefden?

Dit boek is weer vanuit een heel ander oogpunt geschreven maar het past perfect in deze boeken met thema dinosaurus lijst! Wat als… prehistorische dieren vandaag leefden? Dit boek vertelt het je, en laat het ook zien met toffe foto’s. Nieuwsgierig? Dat snap ik wel!

 • Aanbevolen leeftijd 6 – 12 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier

Groot gluurboek dinosauriërs in boeken thema dinosaurus

Ga interactief aan de slag met dit toffe gluurboek! Gebruik het vergrootglas en ga op zoek naar de dino’s. Kinderen kunnen lekker actief bezig zijn en er staat fijne en duidelijke kennis en weetjes bij. Geliefd bij jong en oud.

 • Aanbevolen leeftijd 4 – 12 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier

Jake en de T.rex – Thé Tjong-King

Een spannend, verhalend en informatief boek van de hand van Thé Tjong-King. Dan weet je al dat dit een pareltje is! Prachtige illustraties en een tof verhaal. Wat wil je nog meer?

 • Aanbevolen leeftijd 4 – 8 jaar
 • Volledige review plus foto’s vind je hier
jake en de t.rex

Boeken thema dinosaurus met review

We zitten niet stil met reviewen en ik zal deze thema blog dan ook actueel houden met onze dino reviews. Soms zijn er ook boeken die niet per se over dinosaurussen gaan, maar wel een dino bevatten. Zoals bijvoorbeeld in de Doktersaurus. Dit is een boek met het thema ziek zijn, maar met een dino. Een leuke combinatie. De link in de review vind je hieronder tussen andere leuke linkjes van boeken met thema dinosaurus die een review hebben.

Thema

Kinderboeken

Leesboeken

Boeken thema dinosaurus zonder review

En dan zijn er nog heel veel meer toffe boeken waar we (nog) geen review van hebben op de site. Hieronder dus nog de laatste tips voor boeken met thema dinosaurus. Heb je zelf nog een tip of een favoriet boek binnen dit thema? Laat het ons vooral weten!

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.