Het geheime heelal – een mooi vormgegeven ruimteboek

Ga je mee op ruimtereis door het geheime heelal? Je zou bijna denken dat er nog weinig geheimen zijn. Er zijn inmiddels namelijk al zoveel boeken over de ruimte te vinden! Maar dat is natuurlijk echt niet waar. Dit boek is heel origineel qua insteek en superinformatief. Het heeft mij dan ook echt verrast. Het leek mij wat lastig en abstract. Maar dit is niet zo als je er eens goed voor gaat zitten. Dus is jouw kind gek op alles wat met de ruimte, het heelal, astronauten en dat soort zaken te maken heeft? Of vind jij het zelf heel erg interessant? Pak dit boek er dan eens snel bij!

Het geheime heelal

Het geheime heelal samenvatting

Het heelal is oneindig groot, gevaarlijk en ook supergeheimzinnig!

Reis mee met Jesse, hij is ruimtereis-tester en hij zorgt ervoor dat je niet per ongeluk in een planetoïdenveld of zwart gat terechtkomt. Of dat je landt op een planeet waar het glas regent… Ontdek hoe je kunt bungeejumpen tussen de sterren, waar goud te vinden is, en hoe je een rondje om een planeet kunt slingeren. Jesse zoekt de geheimen van het heelal voor je uit en laat je ondertussen de allermooiste plaatjes zien.

Daniëlle Futselaar werkt als illustrator onder andere voor NASA, ASTRON, het SETI instituut en verschillende universiteiten over de hele wereld. Deze kennis gebruikte ze bij het maken van Het geheime heelal.

Een reisgids

Het geheime heelal leest als een reisgids. Jesse, de hoofdpersoon uit het boek, start met een voorstelstukje waarin hij uitlegt dat het nog erg lastig is om een echte ruimtereis te maken. Toch gaat hij alvast op onderzoek uit om ons tips te geven. Het is leuk om te zien dat het boek inderdaad reisgidsachtig aandoet. Met tips, bezienswaardigheden, het weer en de mooiste plaatjes. Deze platen zijn gemaakt door Daniëlle Futselaar en ze maken het boek echt tot een waar kunstwerk. Ik weet zeker dat kinderen met, en zonder, fascinatie voor de ruimte hier helemaal in op zullen gaan.

Het geheime heelal is heel leerzaam

Ik heb zelf zoveel nieuwe dingen geleerd van Het geheime heelal. Het gaat namelijk veel verder dan wat basiskennis over Jupiter en Mars. Het is de auteur heel goed gelukt om een goede balans te vinden tussen begrijpelijk uitleggen en de verdieping zoeken. De tekst is toegankelijk, ook omdat het een ‘reisgidsgevoel’ uitstraalt en begrippen worden goed toegelicht. Daarnaast schuwt de auteur moeilijke woorden niet en wordt ook eerlijk aangegeven waar de wetenschappers nog onvoldoende van weten.

Infographics auteur Daniëlle Futselaar

De infographics die Daniëlle Futselaar heeft toegevoegd in het boek zijn leerzaam en daarnaast ook heel goed te gebruiken in de klas. Samen stil staan bij wat zo’n infographic aan informatie kan bieden is namelijk heel belangrijk. Dit goed kunnen lezen en begrijpen draagt bij aan de geletterdheid van kinderen. Dit boek is dan ook perfect in te zetten in de middenbouw (met de nodige begeleiding) en in de bovenbouw van de basisschool. Maar ook voor jongeren en volwassenen absoluut van toegevoegde waarde.

Supernova resten illustraties aarde ruimte

Meer lezen over dit thema?

Daniëlle Futselaar heeft meer boeken geïllustreerd. Zo tekende ze voor de serie Dromenjagers, maar ook het boek Hoe word ik astronaut heeft ze, net als Het geheime heelal, voorzien van prachtige platen.

Wil je meer lezen over dit thema? Kijk dan eens hier:

Specificaties Het geheime heelal

Auteur en illustrator: Daniëlle Futselaar | Uitgever: De Witte Leeuw | 48 pagina’s | oktober 2023 | 9789493236905 | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.