De onbekende man, een derde deel van de Julia Menken trilogie

De onbekende man is het derde deel van de Julia Menken detective trilogie. Geschreven door Chantal van Mierlo. De vorige twee boeken uit deze reeks heb ik ook gelezen, dus ik heb al uitgekeken naar dit derde deel. En net als de vorige twee is ook ‘De onbekende man’ weer een lekkere thriller, een fijn boek voor een regenachtige zondagmiddag, of juist aan het zwembad op vakantie.

Chantal van Mierlo

De trilogie

‘De onbekende man’ is het derde deel van de Julia Menken trilogie. Julia Menken is gedragsdeskundige bij de politie, en wordt ingezet om daderprofielen te maken. Door de misdaden te analyseren ontstaat er een beeld van de dader, waardoor de politie gerichter kan zoeken. Maar ook Julia’s eigen leven is een zoektocht, en loopt lastig samen met de ingewikkelde zaken waar ze aan werkt. Ze heeft moeite om werk en prive te combineren, dat loopt als rode draad door de drie delen heen.

De onbekende man

De onbekende man

In dit laatste deel van de trilogie wordt er gezocht naar ‘de onbekende man’. Er wordt een jongen van 12 vermist en in een race tegen de klok gaat Julia samen met haar nieuwe collega Charlotte op zoek. Ik wil natuurlijk niet teveel zeggen over het verhaal, geen spoilers hier! Maar deze vermissing leidt weer tot andere zaken, en Julia raakt er meer en meer in gezogen. Het lijkt alsof de dader een spel met haar speelt en het persoonlijk maakt. Waardoor het opsporen nog belangrijker wordt, maar ook ingewikkelder. Want wie is de onbekende man, naar wie zijn ze nu echt op zoek?

De onbekende man is opnieuw een fijne thriller om te lezen. Er zitten veel wendingen in het verhaal, en juist doordat het persoonlijke verhaal en de misdaad wat door elkaar lopen, is het extra spannend. Met een zoon van 12, net als de vermiste jongens in dit boek, leest het boek met een extra knoop in de maag. Helaas zit de trilogie er nu op, dus ik ben benieuwd naar Chantal van Mierlo’s volgende project!

Specificaties De onbekende man

Auteur: Chantal van Mierlo | Uitgeverij de Crime Company | Juni 2022 | 9789461095893 | 360 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De onbekende man
Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.