Hotel Magnifique, een betoverend unieke young adult

Dat Hotel Magnifique uniek is zie je direct aan de betoverende uitgave. Deze is een perfecte weergave van dit mysterieuze en duistere verhaal. Een verhaal dat je al snel weet onder te dompelen in een wereld waar je meer van moet weten…

Hotel Magnifique

Synopsis Hotel Magnifique

Welkom in de betoverende wereld van Hotel Magnifique! Wanneer Jani voor haar en haar zusje een baan weet te bemachtigen in het legendarische hotel is zij dolgelukkig. Tot ze ontdekt dat het hotel niet zo geweldig is als zij dacht. Achter de deuren van Hotel Magnifique gaan namelijk duistere geheimen schuil. Een spannend en betoverend avontuur!

Pak een tas in voor Elders & sta klaar voor middernacht!

Hotel Magnifique bevindt zich in een magische wereld met gouden plafonds, champagnefonteinen en onvoorstelbare feesten. Elke nacht om precies 00.00 uur vertrekt het hotel naar een nieuwe locatie. Wanneer dit bijzondere hotel verschijnt in Jani haar woonplaats, grijpt ze haar kans. Ze regelt een baan voor zichzelf en haar zusje Zosa. Eenmaal binnen verdwijnt haar zusje spoorloos. Al snel ontdekt Jani dat er duistere geheimen schuilgaan achter de sprankelende voorgevel van het hotel. Met de knappe portier als haar enige bondgenoot probeert ze de duistere geheimen te ontrafelen. Kan ze haar zus redden voor alles verloren is?

Emily J. Taylor

Het mysterie van Hotel Magnifique

Wat nu precies het mysterie van Hotel Magnifique is ga ik natuurlijk niet vertellen. Wat ik wel kwijt wil is dat het mooier en mysterieuze is dan ik van te voren had kunnen bedenken. Al snel ging ik helemaal op in dit makkelijk te lezen verhaal. De personages zijn boeiend en ik kon me al gauw inleven in Jani. De wereld van Hotel Magnifique is uniek en zit vol magie.

Dat een verblijf in dit hotel tegen een onmogelijke prijs komt ontdekt Jani al snel. Steeds meer dingen kloppen niet en de nieuwsgierige Jani is niet bang om opzoek te gaan naar antwoorden. Hierdoor kom je in een rollercoaster van gebeurtenissen terecht die het boek eindeloos spannend maken. En waardoor ik wilde dat ik zelf door de deuren van Hotel Magnifique kon stappen.

Hotel Magnifique

Thema’s in dit boek

Bij een boek over een hotel denk je natuurlijk al gauw aan reizen. Helemaal als dit hotel zich op magische wijze elke macht verplaatst naar een nieuwe bestemming. Reizen is dan ook zeker één van de thema’s in Hotel Magnifique. Maar een veel prominenter aanwezig thema is magie. Hier speelt het hele verhaal zich rondom af. Het wel en niet hebben van magie, laten zien wat er mogelijk is en het op een veilige manier uitoefenen van magie… Of is er een meer duistere reden voor het bestaan van dit magische hotel?

Familie speelt een belangrijke rol in dit verhaal, want Jani probeert haar zusje Zosa te redden. Maar ook vriendschap, liefde en vertrouwen zijn aanwezige thema’s. Wie is er een vriend? Wie kun je vertrouwen? En is er ruimte voor liefde als je alles dreigt te verliezen…

Béatrice zette grote ogen op. ‘Zo praat niemand tegen hem.’ ‘Dat wordt dan hoog tijd,’ zei ik en ik liep de trap op.

blz. 196 uit Hotel Magnifique
Hotel Magnifique

Limited edition

Niet alleen het verhaal is uniek, maar ook deze editie is magnifiek. Wat maakt deze editie dan bijzonder? Nou wat dacht je van de prachtige omslag met goudfolie? Of de fantastische edges van dit boek? En ook de bedrukte schutbladen zijn een feest voor het oog. Kort samengevat deze limited edition van Hotel Magnifique is adembenemend mooi. En als ik eerlijk ben was dat ook de eerste reden dat mijn oog naar dit boek getrokken werd.

bedrukte schutbladen

Is Hotel Magnifique net zo betoverend als verwacht?

Hotel Magnifique is nog betoverender dan ik had verwacht. Wat een waanzinnig goed verhaal! Dit boek is uniek, duister en onweerstaanbaar. Je voelt aan alles dat het hotel te mooi is om waar te zijn. En toch wilde ik niets liever dan binnen stappen in deze bijzondere wereld. En de magie van Hotel Magnifique zelf ervaren. Ik hou van de meeslepende schrijfstijl in Hotel Magnifique. Er wordt steeds een klein stukje informatie gegeven. Dit houd het verhaal scherp en doorlopend spannend. En maakte dat ik bladzijde na bladzijde verslond. De personages zijn allemaal uniek en vele hadden een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij. Ik ben echt blij verrast door dit betoverend goede verhaal.

Klein puntje van kritiek

Het enige wat voor mij niet had gehoeven zijn de vele beschrijvingen van huid en haarkleur. Ik snap natuurlijk wel dat dit in het begin gebeurde om personages te leren kennen en de diversiteit binnen het hotel aan te geven. En daar past het wat mij betreft ook prima. Maar ook hierna gebeurde het regelmatig wat voor mij niet zoveel extra toevoegde. Het verhaal zelf is al zo enorm magisch dat ik veel meer daar mee bezig ben dan met hoe een toevallige voorbijganger eruit ziet.

Behalve dat hele kleine puntje van kritiek is Hotel Magnifique echt een fantastisch boek dat ik dan ook zeker aanraad. Hou jij van magie, mysterie en een vleugje duisternis? Dan is dit betoverende boek ook echt wat voor jou!

Hotel Magnifique

Totaal andere boeken, maar wel binnen het young adult fantasy genre zijn deze reviews:

Specificaties Hotel Magnifique

Auteur: Emily J. Taylor | Uitgever: de Fontein Jeugd | 27 juni 2023 | 400 pagina’s | 9789026166594 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.