Grote Anna en de wiebeltand, een aanrader voor wisselende kleuters

De eigenwijze en beroemde Anna is groot geworden. Als een echte kleuter probeert ze in deze serie allerlei leuke hobby’s uit of komt ze in nieuwe situaties terecht. En in dit herkenbare en geruststellende boek heeft Grote Anna heeft haar eerste losse wiebeltand. Als je dit verhaal hebt gelezen, ben je helemaal klaar om te wisselen!

Grote Anna en de wiebeltand

Anna kenden we al zonder de grote wiebeltand

Kathleen Amant debuteerde in 2004 als schrijfster. Ze schreef twee boeken voor peuters waarin de ondeugende Anna de hoofdrol speelde. De verhalen over Anna zijn heel herkenbaar voor peuters, want ze spelen zich af in hun eigen leefwereld. Ook ligt er veel nadruk op emoties, bovendien zit er altijd een vleugje humor in. Inmiddels zijn er al meer dan 30 Anna-avonturen verschenen. En de boeken van Anna zijn nu ook al verkrijgbaar in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië. Wereldwijd werden al meer dan 1.000.000 Anna-boeken verkocht!

Grote Anna voor haar wiebeltand

Peuters worden vanzelf kleuters en zo ook Anna. In de serie Grote Anna gaat het niet alleen over haar wiebeltand, maar probeert de kleuter allerlei leuke hobby’s uit of komt ze in nieuwe situaties terecht. Zo leert Grote Anna bijvoorbeeld fietsen, dansen, turnen en lezen en rekenen. Voor alles is een eerste keer en als Grote Anna het voordoet, is het voor de jonge lezers al wat minder spannend. De tekeningen spreken boekdelen en doordat ze warm van kleur zijn en er ‘simpel’ uitzien, spreekt het jonge lezertjes, waaronder mijn zoontje dus, aan.

kathleen amant

Uitleg en informatie

En heeft Grote Anna dus een wiebeltand. Het is best raar dat ze de losse tand met haar vinger en tong heen en weer kan bewegen. Papa legt uit dat haar tand eruit gaat vallen, omdat er onder haar melktand een grote tand groeit. Hij geeft Anna een appel, want misschien valt haar tand er dan wel uit. Maar nee hoor. Stoer laat Anna op school haar losse tand zien. De meester wil ‘m eruit trekken en andere kindjes verzinnen een trucje met een touwtje eromheen. Maar dat wil ze allemaal niet.

Maar ook de wiebeltand wil Grote Anna niet meer. Ze kan niet van de tand afblijven. En dan heeft ze hem ineens in haar hand! Ze laat het gat aan haar klasgenootjes zien en de meester geeft Grote Anna een tandendoosje waar ze haar wiebeltand in kan doen. Papa en mama zijn trots op haar en samen met broertje Lars maken ze er een klein feestje van. Ze drinken chocolademelk: Anna lacht omdat ze het kan drinken met haar tanden op elkaar (het rietje stopt ze in het gat).

Grote Anna en de wiebeltand vind ik echt goed uitgelegd. Mijn zoontje heeft nog geen losse tanden (hij is net vier jaar), maar hoorde al vaker op de opvang/school van grotere kinderen dat ze losse tanden hadden en maakte zelfs een keer mee dat er eentje uitviel bij iemand. Ik vond het best lastig uitleggen, maar met behulp van dit boek is het verhaal voor hem helemaal duidelijk geworden! Achterin het boek staat ook nog nuttige informatie over mondhygiëne en de tanden wisselen. Een aanrader om je kleuter op het tanden wisselen voor te bereiden!

tanden wisselen

Specificaties Grote Anna en de wiebeltand

Grote Anna en de wiebeltand

Auteur: Kathleen Amant | Uitgever: Clavis |9789044840322 | oktober 2020 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier

footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.